Як ставити п'явки?

Як ставити п`явки?

Отже, після того, як ви купили в аптеці п`явок, їх необхідно помістити в банку з водопровідною водою, а горловину банки прикрити марлею. Зберігати їх потрібно в світлому місці, при 10-15 градусах, а воду необхідно щодня міняти. Перед тим, як ставити п`явки, слід зазначити, що для лікування підійдуть тільки голодні і здорові п`явки, які швидко рухаються у воді. Якщо п`явка млява, з вузликами або клейкою поверхнею - для лікування вона не придатна.

Як поставити п`явку

Перш ніж поставити п`явку, слід обробити шкіру в місці постановки спиртом, а після цього змочити рушник в теплій кип`яченій воді і витерти насухо. Для того щоб п`явка краще присмокталася шкіру можна змочити розчином цукрового води або голюкози.

Візьміть п`явку пальцями або пінцетом в області голови і призначте до шкірі. Чекайте, поки вона не присмоктуватиме. Після того, як з`являться хвилеподібні рухи в області передньої частини п`явки (це свідчить про те, що п`явка присмокталася), її можна відпустити. Аналогічним чином слід поставити і інших п`явок.



Якщо лікувальна п`явка відпадає, це говорить про її непридатність і її потрібно замінити на іншу. Сама п`явка тримається від 30 до 60 хвилин. Якщо вам потрібно зняти п`явку раніше, просто змочіть область передньої присоски п`явки солоною водою. Зазвичай, після того, як п`явки насосутся крові, вони відпадають самі. Після цього, п`явок поміщають в розчин формаліну або сольовий розчин, де вона загине. А тільки після цього, її зливають в каналізацію.

Після того, як всі п`явки відпадуть, на ранки слід накласти стерильні пов`язки. Якщо кровотеча тривалий, слід накласти тугу пов`язку. Після припинення кровотечі, шкіру навколо ранки обробляють 3% розчином перекису водню, розчином йоду або спиртовою настоянкою і накласти стерильну пов`язку знову. Зазвичай через 2-3 дня ранки гояться.

Протипоказання до застосування п`явок

Якщо у вас є захворювання, які супроводжуються підвищеною кровоточивістю, недокрів`я, різке виснаження або знижена здатність згущуватися крові застосування п`явок вам протипоказано.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!