» » » Чому не можна пити антибіотики?

Чому не можна пити антибіотики?

Чому не можна пити антибіотики?

Антибіотики є одним з традиційних засобів сучасної медицини. Відомо, що вони допомагають боротися із застудою, а також вірусними інфекціями. Антибіотики застосовуються не тільки у випадках боротьби з різними захворюваннями, але і тоді, коли необхідно провести знезараження. Наприклад, при сильних порізах, в результаті яких інфекція потрапляє в кров.

Однак в деяких випадках антибіотики приймати протипоказано. У цій статті розглянемо, чому не можна пити антибіотики.

У яких випадках не можна пити антибіотики

Антибіотики являють собою кошти, які виготовляються на основі продуктів життєдіяльності різних мікроорганізмів. Також антибіотики можуть бути у вигляді синтетичних похідних цих коштів. Вони або перешкоджають розмноженню бактерій, що роблять негативний вплив на організм людини, або просто знищуються. Антибіотики за великим рахунком не підходять для боротьби з вірусами.

У разі таких захворювань, як грип, необхідно використовувати не антибіотики, а противірусні засоби. Втім, деякі з антибіотиків мають в своєму складі елементи, здатні боротися з вірусами.



Очевидно, що постійний прийом антибіотиків може призвести до побічних ефектів. Також регулярний прийом цих засобів викликає алергію. Але найголовніше, чому не можна приймати антибіотики постійно - це вироблення імунітету у бактерій. Не варто дивуватися, навіть мікроорганізми можуть з часом придбати стійкість до різних препаратів. Наприклад, вірус грипу має здатність до мутації, що обумовлює постійну зміну вакцини. Універсальної вакцини від грипу досі немає. Те ж саме стосується і різних бактерій, які здатні виробити імунітет до антибіотиків, а вірніше до містяться в них речовин.

Чи можна приймати антибіотики з алкоголем? Це категорично забороняється. Навіть якщо ви впевнені в тому, що речовини, які містяться в конкретному препараті не приведуть до побічних ефектів, краще відмовтеся від цієї ідеї. У разі помилки ви можете зіткнутися з серйозними наслідками. Зокрема, вживання антибіотиків разом з алкоголем може привести до сильних головних болів, судом і підвищення або зниження тиску.
Не забувайте консультуватися з лікарем при вживанні антибіотиків. Також пам`ятайте, що деякі антибіотики не відпускаються без рецепта лікаря.

Про те, як потрібно приймати антибіотики, читайте в статті Як приймати антибіотики.

Щоб дізнатися, які кошти і напої можна приймати разом з антибіотиками, зверніться до статті Що приймати з антибіотиками.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!