» » » Чи можна алкоголь з антибіотиками?

Чи можна алкоголь з антибіотиками?

Чи можна алкоголь з антибіотиками?

Всі ми дуже не любимо хворіти. Температура, горло болить, ломить кістки, а може і щось гірше. У серйозних випадках ми відразу поспішаємо до лікаря, і він призначає антибіотики. Далі таблетки, уколи, постільний режим і, як стверджують багато лікарів: «Ні краплі алкоголю!» А чи правда це? Чи можна алкоголь з антибіотиками приймати одночасно? Або це просто усталене оману?

Міф про алкоголь і антибіотиках

Багато істориків - дослідників заявляють, що міф про повну несумісність алкоголю і антибіотиків сягає своїм корінням у часи Другої Світової війни. Поранених і хворих було настільки багато, що пеніцилін був на вагу золота. Його катастрофічно не вистачало. І спритні медсестри і лікарі знайшли вихід. Вони стали повторно отримувати ліки з сечі пацієнтів, яких вже пролікували препаратом. Але в тому випадку, якщо солдати пили алкоголь (наприклад пиво) під час лікування, зробити це було набагато складніше, а іноді практично неможливо. Саме цей міф досі тримається в умах докторів і простих людей.

Чи можна вживати алкоголь під час прийому антибіотиків

Антибіотики самі по собі - сильний стрес для всіх систем організму. Особливо сильно вони зачіпають печінку і нирки. Під час такого лікування організм наш працює «в посиленому режимі». Хвороба і так послаблює його, а якщо при цьому ще й додавати алкоголь, то багато органів будуть схильні до надмірного навантаження.



В офіційній медицині проводилися спеціальні дослідження по поєднанню антибіотиків і алкоголю. З`ясувалося, що деякі з них абсолютно не сумісні з градусами алкогольних напоїв. Наприклад: фуразолідон, латамоксеф, цефменоксім, амоксицилін, цефамандол, кетоконазол, цефоперазон, тинидазол, левоміцетин і метронідазол. Якщо запивати їх «міцних» може бути головний біль, блювота, нудота, слабкість і деякі інші серйозні проблеми.

Лікуйтеся правильно і не хворійте!



Увага, тільки СЬОГОДНІ!