» » » Що таке алкоголь?

Що таке алкоголь?

Що таке алкоголь?

У цій статті ми розповімо, що таке алкоголь, як і з чого він проводиться, і який ефект він робить на людський організм. Крім того, ми наведемо і деякі корисні посилання по даній темі.

Що таке алкоголь: два визначення

По-перше, алкоголь - це спирт етиловий (етанол C2H5OH), рідина безбарвна і легко займиста, яка починає кипіти при температурі 78,3 градуса, володіє специфічним запахом і смаком. Застосовується ця речовина в різних цілях: від медичних (в якості дезинфікуючого засобу) до побутових (вживання його для, так би мовити, поліпшення настрою). Також алкоголь використовується як моторне паливо, розчинник і антифриз. Виробляється етиловий спирт двома способами - бродінням і штучним шляхом.

Ну а по-друге, під алкоголем розуміються і різні спиртні напої, також одержувані декількома способами. Наприклад, той же вино - це один з продуктів бродіння із застосуванням фруктів, картоплі і злаків.

Про вживання алкоголю

Якщо регулярно вживати алкоголь (особливо тривалий час), він зачіпає всі системи організму і згубно позначається на стані здоров`я. Зловживання призводить до гастриту, а також ураження центральної нервової системи (головний і спинний мозок). П`яний чоловік, до того ж, перестає контролювати свої дії і може потрапити в біду. Прочитайте нашу статтю про алкоголізм - Що робити з алкоголіком - там ви знайдете у кілька корисних порад про те, як допомогти близькій людині подолати цю хворобу.

Бережіть себе і не зловживайте цим шкідливим речовиною: алкоголь - це смертельна отрута, тільки уповільненої дії. І наостанок: якщо вам цікаво дізнатися, як швидко вивітриться алкоголь, ви можете це зробити, прочитавши нашу статтю - Через скільки вивітрюється алкоголь.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!