» » » » Як лікувати нежить у немовляти?

Як лікувати нежить у немовляти?

Як лікувати нежить у немовляти?

Чи чули ви що-небудь про фізіологічному нежиті у маленьких дітей? Якщо малюкові ще не виповнилося 2,5 місяці, то хлюпає носик не завжди буде означати захворювання. Цей факт обов`язково потрібно знати батькам, щоб не завдати шкоди дитині.

Якої шкоди, подумаєте ви! Справа ось у чому ... Як тільки дитина з`являється на світ, його слизова працює в повному обсязі. І тільки на 10-му тижні вона починає працювати на повну. Організм малюка немов тестує її роботу: на стан "сухо" і стан "мокро". Страхи батьків виникають при "тестуванні" другого стану, хоча це звичайний етап розвитку малюка. І тут батьки всіма їм відомими способами починають лікувати нежить. Волога вбирається, а організм, не розуміючи, куди вона зникла, починає виділяти її в усе більшій і більшій кількості!

Як допомогти немовляті при фізіологічному нежиті

Отже, якщо малюкові ще немає 2,5 місяців, а крім вологи з носика інших симптомів захворювання не виникає, швидше за все ви маєте справу саме з фізіологічним нежиттю. Але які батьки зможуть дивитися на те, як їх дитина мучиться! Як йому допомогти?

  1. Отже, в першу чергу перед батьками стоїть завдання не допустити пересихання слизової, тобто зберегти вологу, але допомогти дитині, прибрати дискомфорт. Для цього будинку не повинно бути дуже жарко, приміщення повинні бути добре провітреній. Дитині потрібен вологий і прохолодне повітря (20-22 градуса). Що робити з вологістю? Добре, якщо вдома є акваріум. Також можна використовувати чашечки з водою, зволожувачі повітря. Деякі мами з татами набирають в ванну дуже теплу воду і ходять з малюком туди дихати.
  2. Також радять закопувати 1 краплю грудного молока протягом 2-3 днів. У ньому присутні всі захисні речовини для дитинки.

Як лікувати нежить у немовляти



Якщо все-таки у грудного дитини не фізіологічний нежить, а справжня застуда, тоді треба обов`язково провести комплексне лікування! Які рекомендації існують:

  • Лікувальні ванночки, якщо у дитини не підвищена температура тіла. Приготуйте сухі трави календули, шавлії, деревію і березовий лист. Для дитячої ванночки потрібно взяти по 25 гр кожної трави, а на велику дорослу по 50 гр. Залийте ці трави окропом у термосі і залиште настоюватися 2 години. Потім зробіть ванну для дитини, в якої температура води буде не менше 37 градусів. Приймати ванну потрібно 15-20 хвилин щодня протягом 5 днів.
  • Ні в якому разі не можна промивати ніс немовляті при нежиті! Зате можна капати в носик фізрозчин, так ви не завдасте шкоди своєму коханому малюкові. У кожну ніздрю закопуйте половину піпетки фізрозчину кілька разів на день. Якщо під рукою його не знайшлося, розведіть в 1 літрі кип`яченої води 1 чайну ложку солі, буде щось подібне фізрозчину.
  • Таким же чином ви можете закопувати немовляті при нежиті настої цілющих трав. Змішайте календулу і деревій. Візьміть з збору трав 1 чайну ложку і заваріть в 1 склянці окропу, залиште настоюватися протягом 20 хвилин. Закапувати в остудженому вигляді також як і фізрозчин: половину піпетки в обидві ніздрі кілька разів на день.

Не рекомендується використовувати медикаментозні засоби для лікування нежиті у грудних дітей. Салін і Еуфорбіум можуть привести до отиту внаслідок попадання рідини в євстахієву трубу в вусі, тому їх застосування можливе лише з року. Називин для немовлят прибирає слиз на самому початку, а потім викликає набряк слизової оболонки носа, що дуже сильно утруднює дихання.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!