» » » Як вставляти тампон?

Як вставляти тампон?

Як вставляти тампон?

У критичні дні тампон є прекрасною альтернативою прокладкам для багатьох дівчат. Тампони зручно використовувати при купанні, заняттях спортом, та й просто, одягаючи облягаючі штани. Але вводити тампон потрібно вірно.

Як правильно вставити тампон

Купуючи будь-яку упаковку з тампонами, перед їх використанням обов`язково прочитайте інструкцію, для чого потрібні тампони і як ними користуватися. У ній докладно описано, як вставляти тампон даного типу. Ми ж публікуємо в даній статті чіткі правила введення різних видів тампонів для того, щоб потім ви змогли вибрати, який тампон вам краще придбати. Але на початку, про всяк випадок пояснюємо, куди вставляти тампон. Тампон вводиться в піхву, яке знаходиться між анальним отвором і отвором сечовипускального каналу. Схеми і відео "як вставляти тампон" допоможуть розібратися дівчатам, у яких поки не було досвіду по використанню тампонів. Пам`ятайте, якщо ви відчуваєте дискомфорт, значить, тампон вставлений неправильно!

Як вставляти тампон без аплікатора

  1. Гарненько вимийте руки з милом. Мити руки необхідно перед кожною заміною тампона.
  2. Тампон без аплікатора має захисну плівку і мотузку. Зніміть оболонку з того боку, де розташована мотузка. Трохи потягніть за ниточку, щоб перевірити чи добре вона прикріплена до тампону.
  3. Тепер вказівний палець помістіть в основу тампона. Частину, що залишилася плівки зніміть з нього.
  4. Займіть зручне положення. Можна злегка зігнути коліна і однією ногою підвестися на піднесення. Обов`язково розслабтеся, інакше буде боляче !!!
  5. Вставте тампон в піхву так: вгору і в бік хребта. Вводити його потрібно на довжину вказівного пальця. Мотузочок залишиться зовні.
  6. Критерієм того, що ви все зробили правильно буде те, що тампон зовсім не відчувається всередині.

Як вставляти тампон з аплікатором

  1. Гарненько вимийте руки з милом. Мити руки необхідно перед кожною заміною тампона.
  2. Займіть зручне положення, щоб вам легко було дотягнутися до піхви. Ноги розставте і трохи зігніть. Одну ногу можна поставити на піднесення.
  3. Зніміть обгортку з тампона.
  4. Розведіть аплікатор і візьміться за його середину на стику двох трубочок.
  5. Розслабтеся і вільною рукою розсуньте вхід у піхву.
  6. Вставте тампон в піхву до своїх пальців, тобто до середини.
  7. Легенько протолкніте вперед внутрішню трубочку аплікатора.
  8. Витягніть сам аплікатор. Позбавлятися від нього потрібно так, як показано на упаковці з тампонами.
  9. Ретельно вимийте руки з милом.


Якщо це ваш перший досвід використання тампонів, настійно рекомендуємо вивчити відео: як правильно вставляти тампон. Також нагадуємо, що тампони слід міняти через 4-6 годин. Все залежить від інтенсивності менструації. А на ніч використовуйте гігієнічну прокладку, тампон залишати перед сном не рекомендується.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!