» » » Чи можна дівчаткам користуватися тампонами?

Чи можна дівчаткам користуватися тампонами?

Юні дівчата в сучасному світі володіють масою інформації. І вже зовсім лякаються, коли з їх тілом відбуваються зміни. І вони цікавляться у мами не про те, що з ними відбувається, а чи можна дівчаткам користуватися тампонами.

Звичайно, тампони дозволяють уникнути багатьох проблем, пов`язаних з місячними. Вони не випускають з піхви виділення, а значить, з ними можна плавати, носити вузькі обтягуючі речі і навіть світлих тонів. Але як же бути з законами анатомії? Вони стверджують, що з кров`ю під час місячних виходить багато шкідливих речовин, які при використанні тампонів видаляються не всі.

Виявляється, тампон ніякої шкоди не завдає і все, що належить, він видаляє. Проблема тільки в тому, що всі дівчата різні. Кількості вологи всередині у кого-то більше, а у кого-то менше. І якщо її недостатньо, то тампон може вводитися з працею і натирати всередині. Якщо таке відбувається, треба дізнатися у гінеколога, ніж можна змастити шкіру, або просто перейти на прокладки. Вони нітрохи не гірше!

Другий дуже важливий питання - чи можна дівчаткам користуватися тампонами, тобто незайманим. Лікарі однозначно говорять, що можна. Дівоча пліва має свої фізіологічні отвори. І саме в них пройде тампон. Головне, вибирайте їх із позначкою «міні». Вони тоненькі і навіть в набряклому вигляді легко вийдуть назад. Головне - правильно його вставляти, до упору і не робити різких рухів при видаленні тампона. Якщо все-таки при його використанні виникає різкий біль, то слід сходити до лікаря.

Дуже важлива роль в знайомстві дівчинки із засобами гігієни належить її мамі. Вона повинна все пояснити їй і показати, як правильно користуватися і тампоном, і прокладкою. А юна особа методом проб сама визначиться, чим їй краще користуватися.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!