» » » Як виглядають місячні?

Як виглядають місячні?

Як виглядають місячні?

У житті кожної представниці прекрасної половини людства настає момент, коли вона з дівчинки перетворюється в дівчину, здатну стати матір`ю. І пов`язано це подія з початком менструації (місячних).

Що таке менструація

Початок місячних пов`язано з початком овуляції - процесу виходу яйцеклітини з яєчника в яйцепровід. Якщо в цей час у жінки буде статевий контакт, вона може менструаціязавагітніти. У разі, якщо цього не відбувається, внутрішній шар матки починає відшаровуватися. При цьому ушкоджуються його численні кровоносні судини, що призводить до кровотечі. Кров, ферменти і клітини матки через отвір піхви починають виділятися назовні. Це і є місячні. Надалі у матки «виростає» новий шар. Так вона готується до можливої появи в ній дитини.

В якому віці очікувати цю подіювік

Перша менструація у більшості дівчаток настає між 10-ю і 16-ю роками. Але це середні показники. У деяких місячні можуть початися в 8-9 років, у інших значно пізніше - в 19-20. Щоб обчислити приблизний час першої менструації, запитай у мами, коли це сталося у неї в перший раз. Можливо, і в тебе вона почнеться в цей же час. Більше інформації можна знайти тут.

Що відчуває дівчина перед першими місячними і як вони виглядають



Точно передбачити початок менструації не можна. У деяких дівчаток перед цим може боліти живіт. Біль зазвичай тягне і локалізується в нижній частині живота. Може бути, ти помітиш, що у грудях збільшилася чутливість, вона може трохи боліти. Часто перед місячними погіршується настрій, з`являється дратівливість і відчуттябажання плакати з будь-якого приводу. Але у багатьох дівчаток цей день настає раптово. Прийшовши в туалет, ти виявляєш коричнево-червоні плями на своїх трусиках. Саме так виглядають перші місячні. На другий чи третій день кількість виділень зазвичай починає збільшуватися. Так і має бути. Ближче до закінчення вони будуть все більш мізерними і незабаром зовсім зникнуть.



У перший раз менструація може тривати від кількох днів до тижня. Потім настане перерва 2-3 місяці. Поступово, в середньому через 1,5-2 роки, цикл налагодиться і буде складати 21-35 днів.

Початок менструації - це привід для радості. Адже тепер ти практично стала дорослою. Розкажи мамі про цю подію. Вона підтримає тебе і підкаже, що необхідно робити. Не потрібно соромитися, це абсолютно нормальне явище, властиве всім здоровим жінкам. Більше інформації можна знайти тут.

Підготовка до перших місячним

До цієї події потрібно бути готовим морально і теоретично. Швидше за все, мама завчасно розповість підростаючої дівчині про менструації і правила особистої гігієни в цей період. Але самоосвіта ніколи не буває зайвим.підготовка

Щоб виділяється кров не залишала плям на одязі, існують спеціальні засоби гігієни: прокладки і тампони. На самому початку під час менструації рекомендується користуватися прокладками. Необхідно попрактикуватися заздалегідь фіксувати прокладку. Це зовсім просто, але з незвички можна і розгубитися. Слід завжди носити одну-дві прокладки з собою. Адже не можна вгадати, коли почнеться менструація.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!