» » » Навіщо потрібні прокладки?

Навіщо потрібні прокладки?

Навіщо потрібні прокладки?

Прокладки - один з основних засобів жіночої гігієни. Мало хто з дівчат може уявити себе без цих пристосувань в критичні дні. Однак для зовсім юних дівчаток-підлітків це питання може бути новим і незрозумілим. Тому пропонуємо розглянути, навіщо потрібні прокладки.

Сучасним жінкам неймовірно пощастило, так як ці засоби гігієни дозволяють відчувати себе комфортно і охайно виглядати в період менструації.

Жіночі гігієнічні прокладки - просто незамінний атрибут, призначений для вбирання виділень при менструальному циклі. Якби не ці пристосування, жінкам довелося б кілька днів відсиджуватися вдома або мучитися з різними підручними засобами, здатними якось замінити їх - ватою, простирадлами і т.п.

Розібравшись з питанням, навіщо дівчатам прокладки, варто звернути увагу на їх різноманітність і особливості застосування.

Різновиди жіночих прокладок

В даний час безліч фірм займається виробництвом даних засобів гігієни, однак незважаючи на використання різних наповнювачів, різних форм, варіацій дизайну або розміру упаковок всіх їх можна розділити на кілька видів.

  • Регулярні прокладки. Вони призначені для вбирання середньої кількості виділень і відмінно підходять для використання протягом дня.
  • Максі або суперпрокладкі можна використовувати в дні найактивніших виділень, як правило, це 1 або 2 день циклу.
  • Нічні прокладки. Цей вид відмінно підходить для нічного часу доби, так як вони мають велику довжину і забезпечують найкращу поглинання і відсутність протікань в положенні лежачи. Кількість що міститься в прокладках вбирає гелю дозволяє жінці відчувати почуття комфорту протягом всієї ночі і уникнути протікання на постільну білизну або спальну одяг.
  • Ультратонкі прокладки. Вони дуже компактні і зручні у використанні. Однак їх здатність поглинати порядком нижче, через що вони підходять для днів із середньою кількістю менструальних виділень, інакше жінка ризикує дуже часто міняти засоби гігієни або виявить протікання на своєму одязі.
  • Щоденні прокладки. Багатьох цікавить питання, навіщо жінкам прокладки щоденного застосування. Їх пряме призначення - вбирати щоденні слизові виділення, які доставляють певний почуття дискомфорту. Також їх можна застосовувати при слабкому кровотечі в останні дні місячних або для додаткового захисту під час використання тампонів.


Часто замість прокладок жінки користуються гігієнічними тампонами, так як це досить просто і дуже зручно. Більш докладно про це засобі ви дізнаєтеся зі статті Для чого потрібні тампони.

Правила використання

Перед тим як скористатися прокладкою, варто звернути увагу на її місткість, вона позначається за допомогою зафарбованих крапельок.

  • 3 краплі - для убогих виділень;
  • 4 краплі - для середньої кількості виділень;
  • 5 крапель - для рясних виділень.

Рекомендований час для використання прокладок становить від 2 до 6 годин. Теоретично ходити з ними можна і більше, але це дискомфортно і досить шкідливо, так як кров - це органічна речовина, яка має особливість розкладатися, виділяючи при цьому величезна кількість шкідливих мікробів і неприємний запах.

Ще більше інформації про жіночих гігієнічних засобах і їх застосуванні ви дізнаєтеся зі статті Навіщо прокладки потрібні жінкам.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!