» » » Чи можна дівчаткам тампони?

Чи можна дівчаткам тампони?

Чи можна дівчаткам тампони?

Для жіночої гігієни в період менструації передбачені спеціальні гігієнічні засоби. Серед них є тампони, які виготовляються з натуральних матеріалів. Користуватися ними юні дівчата не поспішають, оскільки вважають, що вони можуть завдати шкоди здоров`ю і привести до розриву дівочої пліви. Але чи так це насправді? Зупинимося детальніше на тому, чи можна дівчаткам використовувати тампони.

Правильний вибір тампонів

Доведено, що дівоча пліва є еластичною і має невеликий отвір, через яке виходить менструальна кров та інші виділення. Тому тампони можна використовувати без побоювань. Однак, важливо правильно вибрати їх. Дівчаткам гінекологи рекомендують використовувати тампони з серії «Міні». Вони мають компактні розміри і невелика аплікатор для зручного використання.

Також можна знайти в продажу тампони, спеціально призначені для дівчат-підлітків. Вони мають мінімальну довжину і діаметр. Крім того, у них передбачено ніжне покриття. А значить, при використанні таких тампонів буде непоміченою дискомфорт.

Гінекологи рекомендують користуватися невеликими тампонами на 2-3 день місячних. Адже саме в цей період виділяється значна кількість менструальної крові. У наступні дні рекомендується застосовувати звичайні прокладки.



Щоб тампони НЕ завдали шкоди вашому здоров`ю, регулярно міняйте їх. Робити це бажано кожні 2-3 години. Тоді вони не стануть причиною появи запалень в піхву.

Правильне використання тампонів

Щоб тампони не викликали дискомфорт, важливо їх правильно вводити, обов`язково дотримуючись гігієни:

  1. Ретельно вимийте руки і статеві органи.
  2. Присядьте на унітаз або навпочіпки і трохи розведіть ноги.
  3. Візьміть тампон великим і середнім пальцем, а потім введіть заокругленим краєм в піхву до краю аплікатора. Важливо щоб зовні залишилася ниточка, інакше виймати тампон буде дуже складно.

Також рекомендуємо прочитати наступні матеріали по темі:



Увага, тільки СЬОГОДНІ!