» » » Чи можна купатися при місячних?

Чи можна купатися при місячних?

Чи можна купатися при місячних?

Багато дівчат часто задають питання про те, чи можна купатися при місячних, і наскільки це небезпечно. Ми повинні розуміти, що період менструації, по-перше, болючий, тому будь-яка фізична навантаження, тим більше плавання, може негативно позначитися на вашому самопочутті.

По-друге, в цей період ваші жіночі внутрішні органи більше схильні до реакції на зовнішнє середовище, тому може виникнути дискомфорт. Справа в тому, що менструація - це процес відновлення тканин матки, при якому шматочки епідермісу відокремлюються і залишають за собою ранки, через які і виникає кровотеча. Подразником в такому випадку може послужити все, що завгодно: морська сіль, висока температура води, хлорка, яка використовується в басейнах і, що більш небезпечно, різні інфекції. Але при всіх цих факторах прямих заборон немає. Тут ви відповідаєте самі за своє здоров`я, тому ризик може бути не виправданий.

Якщо ви приймаєте ванну, то воду варто робити менш прохолодною, ніж зазвичай, близько 50-60 градусів. Велика температура може посилити крововиливи, а також створити больові відчуття.

Якщо ви купаєтеся в прісній водоймі з холодною водою, то ризик переохолодження збільшується в кілька разів, але менше, ніж в басейні. Вода в прісних водоймах хоча б фільтрується природним способом. У басейнах ж вода може бути нестерильного. Також небезпечно купання в річкових водоймах, де протікає життя багатьох мікроорганізмів і бактерій, особливо на мілководді.



Тоді чи можна купатися в морі під час місячних? Відповідь є. Купання в солоній воді теж небажано при даному стані організму, адже в такій воді міститься безліч мікроелементів і солей, які можуть подразнювати слизову оболонку.

При попаданні на мікрофлору піхви багато подразники викликають дисбактеріоз, виникнення якого вище у період такого ослабленого стану організму. Так що вирішувати вам, чи можна купатися в морі при місячних. Це залишиться риторичним питанням для кожної дівчини.

Кращий спосіб - перечекати пару днів. Якщо ви все-таки вирішили поплавати, то для початку продезінфікуйте піхву спеціальними свічками, які зменшать ризик потрапляння бактерій. Далі використовуйте тампон, тільки після виходу з води відразу ж змініть його, адже на тампони можуть осісти солі та інші елементи морської води, а також бактерії. Після цього необхідно використовувати ще раз вагинальную свічку!



Увага, тільки СЬОГОДНІ!