» » » Чому свербить інтимне місце?

Чому свербить інтимне місце?

Ми навіть і не знаємо з чого почати ... Давайте відразу перейдемо до розмови про те, чому свербить інтимне місце.

Сверблячка в інтимному місці: причини

Немає сенсу розділяти відповіді на це питання за принципом поділу на підлогу. Основні причини того, чому свербить інтимне місце, збігаються у чоловіків і у жінок. Є деякі застереження, коли ми говоримо про менструальний цикл жінки, але це далі. Отже:

  • Статевий орган може свербіти через те, що ви давно не милися. Бруд накопичується в складках шкіри і в волоссі, що викликає неприємні відчуття. Митися слід кожен день, також як і міняти нижню білизну. Тоді ви уникнете проблем зі здоров`ям статевих органів.
  • Ще одна поширена причина, яка стосується зовсім молодих людей або тих, хто часто голить свої статеві органи. Через шкіру починають проростати волосся, а це часто супроводжується неприємним свербінням і людині хочеться свербіти. Також статеві органи сверблять через те, що верхній шар шкіри збривав разом з волоссям.
  • Статеві органи сверблять в разі алергічної реакції. Алергенами можуть бути медичні препарати, продукти харчування, лосьйони для тіла і багато іншого. Алергія може супроводжуватися появою пухирів, які є частою причиною того, чому сверблять "яйця". У цьому випадку необхідно звернутися до лікаря.
  • Статеві органи також можуть свербіти і від мила. Різні люди володіють різним типом шкіри, тому при виборі мила потрібно орієнтуватися на себе. Іноді, потрібно використовувати гель.
  • Ще одна причина свербіння статевих органів - це якість води. У наш час, як правило, якість води залишає бажати кращого, особливо в Росії. При цьому, свербіж може з`явитися по всьому тілу.
  • Якщо ми говоримо про жінок, то, часто, причиною свербіння може бути алергія на прокладки або тампони. У тому числі алергія на щоденні засоби інтимної гігієни.


Пам`ятайте, архіважливо дотримуватися гігієни ваших статевих органів, та й взагалі, гігієна необхідна для якісного життя. Якщо ви відчуваєте свербіння в статевих органах часто, значить пора звернутися за консультацією до лікаря. Головне не залишати проблему без уваги.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!