» » » Чому сверблять яйця?

Чому сверблять яйця?

Справжня причина свербіння в яєчках може бути встановлена тільки дерматологом при очному візит до нього, а також після здачі аналізів, які він вам призначить. Але чи варто відразу бігти до лікаря, коли сверблять або болять яйця, адже невелике свербіння в цій області найчастіше виникає у безлічі чоловіків з різних нешкідливим причин.

Чому сверблять яйця: причини

Якщо ви не звернулися до дерматолога, залишається гадати про причини свербіння в яєчках.

  • У підлітковому віці, статеве дозрівання супроводжується збільшенням розміру яєчок, а потім появою волосся на лобку. Ріст волосся в цій області може стати причиною того, чому сверблять яйця в підлітковий період. Страшного в цьому нічого немає. Все пройде само собою.
  • У дорослому віці свербіж в яєчках може бути викликаний алергією на матеріал одягу, нижньої білизни, на тісні штани. Спробуйте змінити нижню білизну, поспостерігати за собою вдома, коли ви не носите тісні джинси.
  • Порушення особистої гігієни - дуже часта проблема свербіння в яєчках. Обов`язково приймайте душ раз в день, міняйте частіше нижню білизну.
  • На тлі стресу, неврологічних розладів бувають проблеми з тим, що свербить все тіло або окремі його зони, наприклад, яєчка.
  • Крім звичайних факторів, яєчка можуть свербіти ще і від серйозних захворювань шкіри, урологічних хвороб. Лишай, лобковий педикульоз, закупорка сальних залоз і інші захворювання для кого-то стають справжньою проблемою не тільки свербіння в яєчках.

Сверблять яєчка: лобковий педикульоз



Лобковий педикульоз можна просто назвати вошами. Воші зазвичай знаходяться в волоссі на лобку, навколо заднього проходу і на статевих органах, ось чому сверблять яйця у чоловіків. Вкрай рідко зустрічаються випадки, що воші з`являються на грудях, животі, покритих волоссям. Лобковими вошами легко заразитися від хворого партнера під час статевого акту. Воші перебираються по волоссю від одного до іншого. Але це не єдина можливість заразитися лобковим педикульозом. Зараження може відбутися через постільній білизні або труси. Але і це не все. Лобкові воші підчіплюють і в громадських лазнях, в саунах, і навіть в басейнах.

Лікується лобковий педикульоз просто. Але він часто супроводжується венеричними захворюваннями: трихомоноз, гонорея, хламідіоз та іншими. Думаєте, ці речі не пов`язані один з одним? Ще як пов`язані! Пошкоджена вошами зона в області статевих органів відкрита для будь-яких інфекцій, вона легко пропускає їх! Ось чому так важливо звертатися до лікаря, коли сверблять яйця.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!