» » » Як виглядають статеві губи?

Як виглядають статеві губи?

Кожна дівчина таїть в собі безліч секретів, які приваблюють чоловіків. Але є і такі загадки, які хочеться розгадати і самим дівчатам. Нерідко вони задаються таким питанням: як виглядають статеві губи? Необхідно розібратися в цьому питанні більш детально.

Великі і малі статеві губи

Відразу ж слід зауважити, що статеві губи бувають великими і малими. До видимих відносять великі статеві губи, які виглядають, як дві шкірні складки. Вони розподіляються по напрямку зверху вниз: від області лобка до заднього проходу. Покриті великі статеві губи волосяним покривом. Найчастіше дівчат турбує вид малих статевих губ, які розташовуються усередині великих, тому їх складно розглянути. Вони також представляють собою шкірні складки, розташовані паралельно великим статевим губам. На малих статевих губах волосся немає.

Форма, розмір і колір

Жінки унікальні - цей факт варто враховувати і при розгляді таких параметрів, як форма, колір і розмір малих статевих губ. Жіночі статеві губи бувають: рівними, іззубренних, короткими, довгими, тонкими, товстими, слабосморщеннимі і зморщеними. Причому, всі ці форми є нормальними з медичної точки зору. Така жіноча природа - у всьому проявляється неповторність.

Розміри шкірних складок також у всіх жінок різні. Певним еталоном нормальної довжини вважається 5 см при бічному витягненні. Якщо довжина перевищує 5 сантиметрів, тоді статеві губи вважають довгими.

З кольором теж не все так просто. Колір шкіри у кожної людини свій, тому й колір малих статевих губ складно зіставити з будь-яким нормою за кольором. Все залежить від пігментації. Не раз уже було помічено, що губи на обличчі дівчат не завжди бувають рожевими. Вони можуть бути червоними, коричневими. Також і з кольором статевих губ - у кожної він свій.



Так як повинні виглядати статеві губи? Однозначно відповісти на таке питання неможливо. Тільки певні фактори або симптоми здатні допомогти в ідентифікації патології або хвороби.

Патологія, хвороба або норма

Досить часто дівчата схильні думати, що довгі несиметричні губи - це якась патологія. Це не зовсім правильне судження. Організм людини сам по собі несиметричний, тому і статеві губи теж не можуть бути ідеально симетричними. А подовжені статеві губи визнаються дефектом, але точно не патологією розвитку. Вирішити цю інтимну проблему можна за допомогою оперативного втручання.

Бити на сполох потрібно при больових відчуттях, свербінні або набряклості в області статевих губ. Хвороби, які здатні атакувати цю чутливу зону дуже багато. Це може бути і вульвовагініт (запалення), і кандидоз (печіння і свербіж), і Вульводінії (печіння і неприємні відчуття), і бартолініт (набряклість і больові відчуття).

Чи впливає вік на статеві губи

Як виглядають малі статеві губи у жінок різних вікових груп? З віком статеві губи також змінюються. У маленьких дівчаток відбувається розвиток і формування статевих губ. У дівочому віці настає фаза «розкритті квітки» - губи набувають свою унікальну форму і розмір. Після пологів або по досягненню зрілого віку можливо атрофування статевих губ.

Дивно, що статеві губи можуть виглядати абсолютно по-різному, але залишатися при цьому здоровими. Потрібно лише нагадати, що будь-які неприємні відчуття в цій галузі не варто ігнорувати. Відразу ж необхідно звернутися до фахівця.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!