» » » Як вилікувати кісту?

Як вилікувати кісту?

Як вилікувати кісту?

Яєчник - головний парний орган статевої системи жінки. Найчастіше захворювання органу - кіста, яка представляє собою патологічну порожнину, заповнену рідиною. Важливо почати лікування на ранній стадії, так як негативними наслідками можуть бути безпліддя або переродження кісти в злоякісну пухлину.

Види цього захворювання і причини його виникнення шукайте в статті Що таке кіста.

Діагностика і лікування захворювання

діагностика

Кіста - таке захворювання, при якому не погіршується самопочуття і не проявляються зовнішні чинники хвороби. Тому самостійно виявити недугу не вдасться.

Щоб виявити це захворювання, потрібно звернутися до дільничного або платному гінеколога. Пацієнтці буде призначено УЗД і зроблений забір крові на гормони. На основі результатів дослідження буде призначено лікування.

Бувають випадки, коли виявити хворобу можна тільки за допомогою хірургічного втручання (призначається лапароскопія).

лікування

Якщо недуга утворився через гормонального збою, то пацієнтка відправляється на лікування до ендокринолога. Зазвичай призначають курс гормональних препаратів на період до трьох місяців. При цьому результати лікування відстежують через ультразвукову діагностику.



Якщо причина в запальних процесах, то першим ділом призначають фізіотерапію, а також виписують різні протизапальні препарати та антибіотики (призначає лікар, приклад лікарського засобу - Ібупрофен), вітаміни (Е, аскорбінова, фолієва).

Захворювання може супроводжуватися порушеннями в психічному стані. В даному випадку терапія також повинна включати заспокійливі препарати або антидепресанти (наприклад, Нотта).

Якщо пацієнтка страждає зайвою вагою, то обов`язковою умовою буде збалансоване харчування і дотримання дієти.

Рідко захворювання може викликати больові відчуття. У такому випадку потрібно приймати знеболюючі препарати (Парацетамол, Но-шпа, Спазмалгон). При больовому синдромі необхідно терміново звернутися до гінеколога.



Якщо за курс лікування кіста не зменшилася в розмірі, то її видаляють хірургічним шляхом.

Як вилікувати кісту народним методом

Засоби, засновані на народній медицині, здатні усунути гормональний збій і зменшити розмір кісти. Плюсом терапії є те, що часто лікування проходить без утворення побічних ефектів.

Тампони з меду

  • Помістіть серцевину лука в ємність з медом на деякий час. Потім загорніть цибулю в стерильний шматок марлі і сформуйте тампон;
  • Візьміть шматок марлі або бинта і викладіть на нього чайну ложку злегка завмерлого меду. Сформуйте тампон.

Для зручності використання тампон необхідно перев`язати ниткою, щоб не було проблем з отриманням.

Тампон вставляється на ніч протягом 10-14 днів. Потім необхідно записатися до гінеколога на огляд.

При лікуванні рекомендується щоранку з`їдати столову ложку меду, запивши склянкою теплої води.

Настоянки і відвари з волоського горіха

  • Залийте горіхову шкаралупу спиртом і поставте ємність в тепле місце на 10 днів. Приймайте перед їжею по столовій ложці;
  • Залийте горіхові перегородки водою в рівних частках і варіть на повільному вогні близько півгодини. Потім процідіть і остудіть відвар. Пити по півсклянки тричі на день.

Також при захворюванні рекомендується з`їдати вранці натщесерце по столовій ложці лляної олії.

Популярний спосіб лікування - трав`яні відвари (борова матка і різні збори, наприклад, смородина, кропива, глід, м`ята).

Для запобігання сумних наслідків кожна жінка повинна проходити щорічний гінекологічний огляд.

Можливо, вам будуть цікаві такі наші статті:



Увага, тільки СЬОГОДНІ!