» » » Як вилікувати грижу?

Як вилікувати грижу?

Як вилікувати грижу?

Грижа - поширене захворювання, яке вимагає комплексного лікування. Тільки тоді можна буде позбутися від нього і уникнути хірургічного втручання.

Поговоримо про те, як вилікувати грижу лікарськими препаратами і народними засобами.

Медикаментозне лікування

Медикаментозне лікування допомагає усунути причину виникнення грижі, нейтралізувати патологічні вогнища і полегшити стан хворого. Лікарська терапія при такому недугу передбачає прийом декількох груп препаратів:

  • Нестероїдні протизапальні медикаментозні засоби. Вони відрізняються високою ефективністю і здатні нейтралізувати діяльність ферментів циклооксигенази. Завдяки цьому знімаються запалення. Також такі препарати мають жарознижуючу і знеболюючим ефектом;
  • Хондропротектори і гіалуронова кислота. Дія цих препаратів спрямована на нейтралізацію причин виникнення грижі. Вони забезпечують організм потрібними елементами, захищають його від агресивних речовин, зупиняють прогресування недуги і усувають больовий синдром;
  • Гомеопатичні засоби. Їх використовують навіть в разі, коли у людини є ще і інші захворювання. Адже такі ліки не мають побічних ефектів, але при цьому сприяють лікуванню від недуги.

Важливо уесть, що схема лікування такими препаратами повинна бути підібрана виключно лікарем. Їх безконтрольний і неправильний прийом не тільки загострить захворювання, а й викличе ряд проблем зі здоров`ям. Тому, якщо вам діагностували грижу, то відразу ж зверніться до лікаря. Він призначить вам ефективне і безпечне лікування, яке буде сприяти швидкому одужанню.

Лікування народними засобами



Зупинимося на тому, як вилікувати грижу народними засобами. Їх найкраще застосовувати разом з медикаментозною терапією. Тоді вилікуватися від такої недуги можна буде в найкоротший термін.

Червона глина

При грижі ефективна червона глина. Необхідно взяти її в невеликій кількості і розмочити у воді. Потрібно отримати засіб консистенцією, як у сметани. Його необхідно викласти на шматок марлі. Потім глина за допомогою грілки нагрівається до 38 градусів і прикладається у вигляді компресу до грижі. Витримувати його необхідно не менше 10 годин, а потім потрібно зробити новий. Курс лікування 35-40 днів.

Муміє і мед



Візьміть 1 г муміє і розчиніть в 10 мл води. Отриманий розчин перелийте в ємність, куди додайте 100 г натурального меду. Ретельно перемішайте компоненти до однорідної консистенції. Область, де знаходиться грижа, розітріть за допомогою пихтового масла. Потім нанесіть на неї суміш з меду і муміє. Витримувати її потрібно близько 12 годин, а потім буде потрібно зробити новий компрес. Тривалість лікування повинна становити не менше 1 місяця. При необхідності його можна повторити, але зробіть перерву на кілька днів.

часник

Ефективний при грижі часник. Візьміть кілька часточок, очистіть від лушпиння і подрібніть в кашку. Її накладіть на місце грижі і залиште на 8 годин. Потім знову повторіть процедуру. Потрібно зробити 15-25 компресів в залежності від форми захворювання.

шабельник болотний

Візьміть 300 г шабельника, засипте в банку і залийте 1 літром горілки. Залиште все це на 3 тижні в темному місці. Готову настоянку процідіть і приймайте по 1 ст. ложці 3 рази на день. Коли ліки закінчиться, зробіть перерву на 30 днів. За цей час приготуйте ще стільки ж кошти і почніть лікування знову і так до тих пір, поки повністю не позбудетеся від грижі.

каланхое

Візьміть аркуш рослини каланхое, промийте під проточною водою, а потім зніміть з нього плівку і прикладіть до грижі на кілька годин. Робити таку процедуру необхідно 2 рази на день. Використовувати цей засіб потрібно до тих пір, поки грижа повністю не зникне.

Купена лікарська

Візьміть 50 г подрібненого кореня цієї рослини і залийте 3 літрами молока. Ємність з компонентами помістіть в духовку і випарюють до тих пір, поки від них не залишиться третина. Потім процідіть отримане засіб через марлю і пийте після їжі по 2 ст. ложки 3 рази на день. Зберігайте його в холодильнику не більше 1 місяця. Перед застосуванням засіб трохи підігрівати. Курс лікування 40 днів, потім робіть перерву на тиждень.

Також рекомендуємо прочитати статтю Як лікувати грижу.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!