» » » Як лікувати кольпіт?

Як лікувати кольпіт?

Як лікувати кольпіт?

Будь-яке захворювання жіночої статевої сфери доставляє представницям прекрасної статі масу незручностей. Кольпіт не є винятком. При цьому захворюванні запалюється слизова оболонка піхви, і з`являються рідкі виділення, в запущених випадках перетворюються в гнійні.

Детальніше читайте в статті Що таке кольпіт.

Традиційні методи лікування кольпіту

Лікування кольпіту, або вагініту, слід починати якомога раніше. В цьому випадку є шанс впоратися з захворюванням швидко і усунути недуга остаточно. Лікарські препарати та схема лікування призначаються лікарем. Може бути обрано два способи: місцеве лікування і загальна терапія.

місцеве лікування

Даний спосіб полягає в гігієнічному догляді за статевими органами. Буде потрібно промивати їх спеціальними антисептичними розчинами. Також допускається застосування настоїв лікарських трав. При виборі даного способу слід пам`ятати, що курс лікування не може перевищувати чотирьох днів.

Загальна терапія



Загальна терапія включає в себе пошук збудника захворювання. Їм може бути стафілокок, хламідія, стрептокок, гемофільна паличка або мікоплазма. При виявленні причини запалення лікарем підбирається відповідний препарат - антибіотик - для знищення мікроба-збудника. Самостійно вибирати лікування антибіотиками не можна, тому що тільки лікар може врахувати всі чинники: стадію захворювання, його форму, симптоматику і т. П.

Народні засоби лікування кольпіту

Якщо візит до лікаря з будь-яких причин затримується, а запускати хворобу не хочеться, можна почати лікувати кольпіт народними засобами.

  1. Мед. Денна порція - 150 гр. Протягом дня мед приймають по чайній ложці, розсмоктуючи його під язиком. Крім цього медом змащують запалене місце. Тривалість лікування не більше семи днів при відсутності алергії на продукти бджільництва.
  2. Настій для спринцювань з безсмертник. Потрібно взяти 20 г цмину піскового, залити 500 мл окропу, настояти 30 хвилин, потім охолодити і провести спринцювання. Курс лікування не більше трьох-чотирьох днів.
  3. Настій календули. Лікарську календулу (нігтики) слід заварити в окропі (2 ст. Л. На 250 мл). Настояти і охолодити. Пити тричі на день дві столові ложки настою. Даний засіб застосовують як для внутрішнього вживання, так і в якості засобу для спринцювання.

профілактичні заходи

Після того як захворювання було усунуто, потрібно подбати про профілактичні заходи, щоб кольпіт не повернувся знову через кілька днів. Виконання всього двох умов значно спростить завдання.

  1. Зміцнюємо імунітет. Можна попросити лікаря призначити вам вітамінно-мінеральний комплекс з урахуванням стану вашого здоров`я.
  2. Дотримуємося гігієну. Фізична чистота і чистота інтимних відносин допоможуть зберегти жінці здоров`я її статевої системи.


Увага, тільки СЬОГОДНІ!