» » » Як лікувати гарднерельоз?

Як лікувати гарднерельоз?

Як лікувати гарднерельоз?

У даній статті мова піде про таке захворювання, як гарднерельоз - чим лікувати його у жінок і у чоловіків, які препарати і народні засоби допомагають - про все це ви дізнаєтесь, прочитавши нашу статтю. Але для стовідсоткового позбавлення від цього захворювання обов`язково проконсультуйтеся з лікарем перед тим, як приступати до лікування.

Лікування гарднереллеза у жінок



Для лікування гарднереллеза у жінок призначають, як правило, кілька видів терапії, місцеву та загальну. Гінеколог може призначати антибіотики, а також і інші препарати, що зменшують кількість гарднерелл в піхву. При лікуванні гарднереллеза препарати підбираються індивідуально, проте найпоширеніші серед них: метронідазол і трихопол. Тривалість лікування ними становить один тиждень. При цьому дуже важливо проводити і місцеве лікування, що складається зі свічок, ванночок і спринцювань. Крім того, призначають і обробку піхви мирамистином (розчином) або метронідазолом у вигляді гелю. З свічок корисний бетадин, а для спринцювання підійдуть ромашка або содовий розчин. Треба відзначити, що місцеве лікування кілька тривалішим і становить в середньому 10 днів. Також при лікуванні гарденереллеза призначають імуностимулюючі препарати і вітаміни, необхідні для поліпшення захисних функцій організму. Ну і звичайно, дуже корисно приймати препарати, які нормалізують мікрофлору піхви. До таких препаратів можна віднести групи, що містять біфідобактерії і лактобактерії. Перед лікуванням найкраще здати аналізи для того, щоб визначити ступінь дисбактеріозу піхви, а також і на наявність інших видів бактерій в мікрофлорі, оскільки гарденереллез часто з`являється при присутності в організмі і інших бактерій, а не тільки гарднерел. Якщо ці бактерії були виявлені в мазку жінки, то настійно рекомендується призначити лікування не тільки їй самій, а й її партнеру.

Лікування гарднереллеза у чоловіків



У чоловіків гарднерельоз може бути присутнім і в прихованому вигляді, тобто він може бути і просто носієм гарднерел. І ці гарденерелли при попаданні в організм жінки під час статевого акту, можуть потім викликати різні запальні процеси. Зрозуміло, мова йде про незахищений коитусе (проникненні статевого члена в піхві партнерки), коли не використовували презерватив. Під час лікування в цих випадках бажано утриматися від незахищених статевих контактів зі своєю партнеркою (жінкам теж утримання необхідно), або використовувати презерватив, щоб уникнути зараження, в тому числі і повторного. Лікувати гарднерельоз у чоловіка можна тільки після детального обстеження лікарями. Після цього хворому прописують лікарські препарати, причому, індивідуально для кожного випадку. І до речі: на час лікування доведеться відмовитися не тільки від статевих актів, а й від алкоголю, і навіть від гострої і смаженої їжі. Після закінчення курсу спільного лікування потрібно пройти контрольний огляд, а також здати мазок на аналіз.

Гарднерельоз - народні засоби

Тут найкраще допомагають настої з трав, які приймають або всередину, або роблять для спринцювання. Варіантів цих настоїв дуже багато, наведемо тут два найпопулярніших.

  • Для прийому всередину: візьміть в однакових частинах: корінь алтея, лист кропиви, траву буркуну, траву лаванди, траву полину, лист чорниці, бруньки сосни, траву сухоцвіту і корінь левзеї. Подрібніть всі інгредієнти і змішайте, а потім 2 столові ложки суміші залийте літром окропу на ніч. Пити настій потрібно по півсклянки і до їжі. Курс лікування цим настоєм становить 3 місяці.
  • Для спринцювань: візьміть в однакових частинах: листя берези, грушанка, манжети, чорниці і квіти пижма, змішайте їх залийте 0,5 л окропу дві столові ложки суміші, після чого накрийте і залиште на ніч. Застосовуйте 2-3 рази на день по 200 мл. Ну а якщо ви хочете дізнатися інші рецепти трав`яних зборів, які рятують від гарднереллеза, вам сюди. Сподіваюся, питань, як лікувати гарднерельоз, у вас не залишилося. Будьте здорові!


Увага, тільки СЬОГОДНІ!