» » » Як лікувати аднексит?

Як лікувати аднексит?

У статті ми з вами розглянемо способи лікування такого неприємного жіночого захворювання, як аднексит або запалення маткових придатків. Ви дізнаєтеся, як лікувати аднексит традиційними і народними засобами, і куди звертатися за наданням кваліфікованої допомоги.

Аднексит: лікування та діагностика

Перш за все, потрібно звернутися до лікаря і провести повноцінну діагностику, щоб уточнити причину аднексита, а також ступінь проникнення цього захворювання в цікавлять вас системи і органи. Дуже корисний і традиційний гінекологічний огляд, при якому лікар виявляє болючість яєчників і шийки матки. Потрібно також зробити аналізи на виявлення збудника цієї інфекції - ПЛР, вагінальні мазки, аналіз крові і посів (бактеріологічний) флори піхви.



Крім того, проводиться ультразвукова діагностика за допомогою вагінального датчика. Якщо випадок складний, то використовують метод лапароскопії, коли спеціальні інструменти вводяться в малий таз за допомогою мікророзріз в передній стінці живота. Це дозволяє ретельно розглянути матку, яєчники і маткові труби.

Чим лікувати аднексит



Традиційні методи лікування аднекситу припускають введення в організм жінки антибіотиків (якщо випадок складний, то внутрішньовенно, в звичайних випадках - за допомогою таблеток). Якщо якийсь антибіотик не допомагає, то лікар призначає інший препарат. Ну, а тим, хто не дуже схвалює подібне антибактеріальне лікування, підійдуть такі методи лікування, як, наприклад, гінекологічний масаж, грязелікування і фізіотерапія. Але якщо останні два способи широко відомі і описувати їх немає сенсу, то на гінекологічному масажі зупинимося подробнее.Основная мета цього масажу - поліпшити кровообіг в області статевих органів жінки, підвищити тонус мускулатури матки, зменшити застій лімфи і крові в відповідних системах таза, і поліпшити загальний стан організму. Масаж проводиться обома руками, точніше - пальцями. Пальці однієї руки масажують органи малого тазу, а інший - жівот.Пальци руки, яка масажує черевні покриви, змащувати не потрібно, щоб відчуття дотику не послабляти, а також для того, щоб краще утримувати матку, якщо існує необхідність її фіксації, особливо при розтягуванні спайок, адже якщо рука ковзає, це буде робити досить трудно.Пальци руки, які вводяться в піхву, потрібно змастити, проте вазелін використовувати не рекомендується, оскільки його важко відмити навіть під гарячою водою. Можна змащувати пальці, наприклад, туалетним милом, тільки попередньо потрібно добре вимити руки. Те ж саме рекомендується робити, якщо на руку надівається перчатка.Конечно, перед проведенням гінекологічного масажу бажано проконсультуватися з фахівцем. Особливо це стосується того, як лікувати хронічний аднексит. Також потрібно додати, що гінекологічний масаж повинен проводитися максимально ніжно і акуратно.

Народне лікування аднекситу

  • Відмінним засобом є парові ванночки з травою під назвою яснотка біла. Потрібно взяти дрібку цієї трави і залити 2 л води, після чого 10 хвилин варити на слабкому вогні, процідити і перелити в ємність, в якій вам буде зручно сидіти. 
  • Добре допомагають і відвари трав: наприклад, перстача. Закип`ятіть 0,5 літрів води і залийте їй 5 столових ложок перстачу, після чого настоюйте в термосі протягом ночі. Правда, цей спосіб підходити для спринцювань. А якщо ви хочете приймати настій всередину, то потрібно взяти 2 склянки кип`яченої води і залити ними 2 столові ложки трави, потім настоювати годину. Приймати всередину по 100 мл перед їдою 4 рази на день. 
  • Дуже хорошим рецептом від андексіта є і трав`яні суміші. Ось одна з них: візьміть 5 частин квіток ромашки, 3 частини шавлії і 2 частини кори дуба з розрахунку 2 столові ложки на 1 літр води. Залийте суміш кип`яченою водою, дайте трохи настоятися, а потім процідіть і охолодіть. Дана суміш прекрасно підходить не тільки для спринцювань, а й для закладання тампонів всередину. Змочіть в ній ватяний тампон і помістіть глибоко в піхву на кілька годин. 
  • І ще один рецепт. Візьміть 6 частин коренів дуба, 4 частини материнки і 1 частина кореня алтея. Подрібніть і залийте склянкою окропу п`ять столових ложок суміші. Наполягати суміш потрібно в термосі протягом години - застосовувати для спринцювань 2 рази в день. Єдина порада - перед застосуванням проконсультуйтеся з лікарем, особливо це важливо під час лікування в період вагітності.

Тепер Ви знаєте, як лікувати це захворювання. Попереджаємо, перш ніж зайнятися самолікуванням народними засобами, необхідно звернутися до лікаря.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!