» » » Як вважати цикл місячних?

Як вважати цикл місячних?

Як вважати цикл місячних?

Від менструального циклу залежить гормональний фон в організмі жінки, який, як відомо, грає велику роль. Від його рівня залежить настрій, працездатність і загальне самопочуття жінок. Знати точно все про своє циклі дуже корисно як для планування вагітності, так і для загального спостереження за своїм здоров`ям. Адже, знаючи точно все фази циклу, при найменшому відхиленні вчасно звернувшись до гінеколога, можна попередити безліч хвороб.

Багато хто думає, що точно прорахувати цикл дуже складно. Насправді це не так. У статті мова піде про те, як правильно вважати цикл місячних.

тривалість циклу

Початок циклу - це перший день менструації, його кінець - перший день наступної менструації. Тут можна зробити висновок, що тривалість циклу - це кількість днів, які пройшли від початку однієї менструації до початку наступної. Насправді тривалість менструального циклу - це досить непостійне явище, так як воно залежить від багатьох факторів. Середня тривалість циклу становить 28 днів, але для кожної жінки цей показник унікальний. Менструальний цикл ділиться на чотири фази:

  • перша - це безпосередньо сама менструація.
  • друга - фолікулярна, під час якої відбувається дозрівання яйцеклітини.
  • овуляція - вихід дозрілої яйцеклітини в маткову трубу.
  • лютеиновая фаза - колишній фолікул виділяє гормони, а матка «готується» прийняти запліднену яйцеклітину. Якщо зачаття не відбулося, тоді цей фолікул виводиться з матки. Це і є початок нового циклу.

розрахунок овуляції

Всі розрахунки циклу ведуться для визначення безпосередньо самої овуляції. Для цього необхідно:

  1. Відстежити тривалість циклу на протязі не менше 6 місяців.
  2. Від кількості днів найкоротшого циклу відняти 18, це буде перший день сприятливого періоду для зачаття.
  3. Далі від найдовшого циклу потрібно відняти 11, і у нас виходить день закінчення цього періоду.

Даний метод обчислення овуляції спрацьовує тільки при більш-менш стабільному циклі. І сподіватися на стовідсотковий результат не доводиться. Якщо у вас проблеми з менструальним циклом, то можна скористатися методом вимірювання базальної температури і звернутися за консультацією до лікаря. Гінеколог може призначити фолікулогенез для точного визначення овуляції.

Онлайн - календарі



Крім того, в Інтернеті досить багато сайтів, які роблять розрахунки за вас. Вам необхідно ввести тільки необхідні дані і отримати результат. Прикладом такого сайту може бути calcsoft.ru.

Якщо ви хочете мати такий календар завжди під рукою, то можна завантажити і встановити його на свій ПК (посилання для скачування - wcalendar.kernpro.info).

Використовуючи наші рекомендації, ви зможете правильно вважати цикл місячних.

Додатково можете почитати статтю Як розрахувати цикл місячних.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!