» » » Що таке цикл?

Що таке цикл?

Що таке цикл?

Одне з властивостей життя - циклічність. Вона проявляється у багатьох явищах існування людини на Землі. Цикл - це щось, що почалося там, де завершиться і почнеться знову.

Що таке життєвий цикл

У біології

Життєвий цикл в біології визначається як послідовність етапів або фаз розвитку, пройшовши які живий організм стає досить зрілим для того, щоб дати початок новому поколінню. У цій точці життєвий цикл живої істоти замикається і починається наступний.

В нумерології

Життєвим циклом в нумерології називають один з трьох відрізків життя людини, кожен з яких має свою вібрацію, показує його власникові його можливості в цей період життя, допомагає домагатися бажаного. У кожної людини необхідно індивідуально аналізувати життєві цикли, виходячи з чисел його дати і часу народження.

У маркетингу

Життєвий цикл товару в маркетингу - це відрізок часу, починаючи від появи товару на ринку, до його виходу звідти. За цей період часу товар проходить п`ять стадій свого життєвого циклу (стадія розробки товару, впровадження на ринок, зростання обсягу продажів, насичення, занепаду продажів і виходу з ринку).

У менеджменті

Життєвий цикл організації визначається в психології менеджменту як сукупність етапів розвитку фірми, які вона проходить від свого зародження до закриття. Виділяють п`ять стадій життєвого циклу організації:

  1. стадія підприємництва (становлення фірми, її цілей);
  2. стадія колективності (формування місії фірми);
  3. стадія формалізації та управління (стабілізація структури фірми, поява правил, процедур, ролей);
  4. стадія вироблення структури (розширення ринку послуг, збільшення обсягу продукції, що випускається);
  5. стадія занепаду (попит на товар або послугу падає, пошук нових можливостей розширення ринку).

Що таке менструального цикл

Менструальним циклом у жінок репродуктивного віку називають відрізок часу, починаючи з першого дня менструації, закінчуючи першим днем наступної менструації. Це певні зміни в жіночому організмі, що стосуються функції зачаття. Подивимося, що таке фази циклу. В яєчниках відбуваються такі зміни (фази):

  1. фолликулярная;
  2. овуляторная;
  3. лютеиновая.


В цей же час в ендометрії виділяють відповідні їм фази:

  1. менструальна;
  2. пролиферативная;
  3. секреторна.

Під час першої фази відбувається дозрівання домінантного фолікула (перший день місячних), її тривалість приблизно 14 днів, але відрізок часу може коливатися від 7 до 22 днів. Протягом другої фази (приблизно 3 дні) спостерігається викид лютеїнізуючого гормону, розрив фолікула і вихід готової до запліднення яйцеклітини. За час третьої фази змінений фолікул накопичує Лютеїновий пігмент і ліпіди. Тепер його називають жовтим тілом. Матка готується до прикріплення заплідненої яйцеклітини, жовте тіло виробляє прогестерон для утворення плаценти. Якщо ж вагітність не настає, жовте тіло перестає функціонувати.

Що таке цикл в інформатиці

Циклом в інформатиці називають будь-яку послідовність команд, яка буде повторюватися багаторазово, повторюючи всі свої етапи вказану кількість разів або поки буде діяти умова. Так, в останньому випадку цикл має форму:

Бувай lt; умова> повторювати:

  1. lt; тіло циклу>
  2. кінець циклу.

Наприклад, поки lt; менше півночі>:

  1. lt; дивлюся телевізор>
  2. кінець циклу.


Увага, тільки СЬОГОДНІ!