Як я завагітніла?

Як я завагітніла?

Навіть запланована і довгоочікувана вагітність - найчастіше, несподіване і хвилююча подія. Сімейна пара може бажати дитини роками і все одно зачаття буде для них сюрпризом. У разі коли вагітність небажана, на допомогу жінкам приходить контрацепція, щоб уберегти їх від таких сюрпризів. Винахід протизаплідних таблеток, дозволило жінці розслабитися і не думати про наслідки сексуальних зв`язків. Але на жаль, ні що в світі не ідеально і під час прийому протизаплідних таблеток є ризик завагітніти.

Вагітність і контрацепція

Для того щоб не шукати відповідь на питання про те, як я завагітніла, якщо брала протизаплідні препарати, давайте розглянемо чинники, які можуть привести до вагітності під час прийому контрацептивів.

  • Порушення графіка прийому таблеток. Пропуск навіть одного дня, призводить до того, що яєчники починають працювати в звичайному режимі, створюючи повноцінні, готові до запліднення яйцеклітини. Лікарі рекомендують у таких випадках, як можна швидше прийняти наступну таблетку або упаковку. І звернути увагу на час перерви. Якщо воно в межах 12 годин, вам не варто переживати, якщо більше - ризик дуже високий. Тому протягом семи днів обов`язково використовуйте бар`єрний метод контрацепції - наприклад, презервативи.
  • Блювота або діарея. Для всмоктування в кров необхідної дози гормону, необхідно, щоб після прийому таблетки пройшло мінімум три години. При блювоті або діареї, готуйтеся, що ефективність препарату знизиться. Не приймайте нову таклетку, це лише викличе надлишок гормонів. Найкраще використовуйте інші методи до кінця менструального циклу.
  • Ліки і трави. Деякі ліки, а також настої трав і чаї для схуднення мають тенденцією послаблювати роботу таблеток. Тому на час лікування інфекційної хвороби виберіть інший спосіб запобігання.


Оральні контрацептиви часто викликають затримку місячних. Зрозуміло, що перша думка в такій ситуації, що робити - я завагітніла. Однак не варто панікувати, можливо ваш організм просто звикає до регулярного отримання певної дози гормонів. В основному, менструація починається на 3-4 день перерви між курсами, а в перші три місяці прийому спостерігаються міжменструальнікровотечі. За статистикою вагітність зустрічається у 5% жінок, що оберігаються за допомогою оральних контрацептивів.

вагітна незаймана



Молоді дівчата, які ще тільки починають жити статевим життям, впевнені, що дівоча пліва захищає їх від вагітності. Тому вони всіляко уникають повноцінного статевого акту і дуже хвилюються в разі, близького сім`явиверження. Трапляються ситуації, коли в пологовий будинок надходить породілля з цілої дівочої пліви. Відповідно твердження про те, що я завагітніла незайманою - не міф, і не казка для мами, а реальна життєва історія. Нехай виняткова, але цілком реальна. Дівоча пліва дуже еластична і може залишитися цілою навіть після вагінального статевого акту, а що знаходяться на ній невеликі отвори легко пропускають спритних сперматозоїдів в статеві шляхи. Для вагітності досить, щоб насіннєва рідини чоловіки потрапила в піхву. Привести до цього може петтінг або ласки, що закінчилися еякуляцією на жіночі статеві органи або в близькості від них.

ознаки вагітності

Якщо ж менструації немає протягом тижня, і мали місце випадки описані вище, жінка повинна насторожитися і задатися питанням про те, як дізнатися чи завагітніла я. На жаль, 100% -во підтвердити або спростувати ваші побоювання може лише лікар-гінеколог або УЗД-обстеження і не раніше третин тижні від моменту зачаття. А тест на вагітність працює тільки після 7-14 днів затримки, але його результат не завжди достовірний. Розглянемо деякі «народні» ознаки вагітності, сукупність яких повинна насторожити:

  • часте сечовипускання, проявляється через 2 тижні після зачаття
  • токсикоз - проявляється не у всіх жінок
  • хворобливі відчуття в молочних залозах
  • підвищення температури в прямій кишці (базальної)
  • хворобливі відчуття в попереку і в низу живота
  • кровотеча імплантації

Якщо ви брали таблетки, то в будь-якому випадку потрібно зробити перерву поки лікар не поставить діагноз. Якщо ви ще незаймана, то відвідування лікаря, вам необхідно, щоб підготуватися до статевого життя, більше дізнатися про контрацепцію і вагітності.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!