» » » Як вибрати протизаплідні таблетки?

Як вибрати протизаплідні таблетки?

Як вибрати протизаплідні таблетки?

Асортимент оральних контрацептивів з кожним роком розширюється. Однак незважаючи на це многоообразіе, все протизаплідні таблетки можна розділити на кілька основних видів. Кожен з них підходить для певної категорії жінок.

мікродозовані контрацептиви

Мікродозовані протизаплідні таблетки призначені для молодих дівчат, яким ще не виповнилося 25 років. У складі таких препаратів міститься невелика кількість гормонів, але цього достатньо, щоб запобігти небажаній вагітності. Головна перевага мікродозованих контрацептивів - невелика кількість побічних ефектів. Крім того, вони ефективно усувають проблеми, пов`язані з нестабільним гормональним фоном, наприклад, підліткові прищі, біль під час менструацій і так далі. Найпопулярнішими на сьогоднішній день мікродозованими протизаплідними таблетками є "Три-Мерсі", "Ярина", "Мерсилон".

низькодозовані контрацептиви

Такий різновид протизаплідних таблеток підходить молодим жінкам і тим, хто вже встиг народити дитину. До складу нізкодозірованних контрацептивів входять різні види гормонів, але в обов`язковому порядку в них входить етинілестрадіол. Головна перевага таких таблеток полягає в тому, що вони володіють антиандрогенним ефектом, тобто вони дієві при боротьбі з сильним оволосением, висипом вугрів, випаданням волосся і так далі. При цьому важливо пам`ятати, що низькодозовані контрацептиви мають ряд побічних дій, серед яких: нудота, перепади настрою, слабкість. Серед найбільш відомих протизаплідних таблеток цього виду можна відзначити наступні: "Регулон", "Марвелон", "Жанін".

Среднедозірованние контрацептиви



Среднедозірованние контрацептиви, як правило, призначаються жінкам старше 30 років і тим, хто неодноразово переніс вагітність і пологи. До їх складу, крім етинілестрадіолу, входить левоноргестрел. Такий вид протизаплідних таблеток відмінно підходить для регулювання гормонального фону. Він також володіє антиандрогенною ефектом і ряд побічних дій. До среднедозірованним контрацептивів відносяться "Діані 35", "Хлое", "Три-регол".

високодозовані контрацептиви



У таких таблетках міститься в високих дозах левоноргестрел і етинілестрадіол. Їх застосовують в більшості випадків при лікуванні запущених гормональних захворювань у жінок старше 35 років. У таких контрацептивів є свої побічні ефекти: погіршення настрою, нудота, втрата ваги і так далі. До цих препаратів належать "Овідон", "Нон-Овоно" та інші.

гестагенні контрацептиви

У складі гестагенних таблеток немає гормону естрогену. Крім того, вони відрізняються невисоким контрацептивним ефектом, тому їх дуже важливо приймати строго по годинах. Вони призначаються жінкам в період лактації, так як не несуть шкоди здоров`ю дитини. До гестагенним таблеткам відносяться "Есклютон" і "Чарозетта".

Перед тим як вибрати оральні контрацептиви, настійно рекомендується відвідати гінеколога, пройти огляд і здати ряд аналізів. На основі цього фахівець скаже вам, які саме протизаплідні таблетки вам краще почати приймати.

Також рекомендуємо прочитати інші статті по цій темі:



Увага, тільки СЬОГОДНІ!