» » » Що зробити, щоб не завагітніти?

Що зробити, щоб не завагітніти?

У відносинах між чоловіком і жінкою статевий акт відіграє чи не головну роль. Але ризик вагітності може затьмарити навіть саму палку пристрасть. Тому є сенс докладно розглянути всі види контрацепції, відомі на сьогоднішній день. Саме вони - це те, що потрібно щоб не завагітніти. Подібні засоби, методи і лікарські препарати допомагаю по-різному, тому що мають різний склад і спосіб дії. Потрібно розуміти, що найбільш головним є ваше здоров`я, тому вибираючи способи контрацепції, стежте за тим, щоб вони не нашкодили вам.

негормональні засоби





До них можна віднести всі способи і засоби, які не мають в своєму складі додаткової дози гормонів. Це безпечний, з точки зору здоров`я, вибір. Оскільки додатковий відсоток гормонів може згубно позначитися на вашій репродуктивній системі згодом, і здоров`я, зокрема.

  • Найбільш популярний, але, на жаль, найменш ефективний спосіб - перерваний акт. Багато хто вважає, що це те, що треба, щоб не завагітніти. Невірне судження. Оскільки після попереднього акту залишається частина сперматозоїдів, що знаходиться на поверхні. Саме вони, потрапивши в організм жінки, стають причиною вагітності. Мало того, це найменш ефективний спосіб запобігання венеричних та інфекційних захворювань.
  • Презервативи. Метод найбільш ефективний з усіх негормональних засобів. Оскільки він не тільки оберігає від вагітності, будучи механічним бар`єром, але і запобігає передачі захворювань. Звичайно, мова йде не про «сувенірних» примірниках, що продаються в кіосках, а про засоби, куплених в аптеці. Так, ризик того, що презерватив порветься, буде дорівнює нулю. Наявність презервативів обов`язково, навіть в разі використання гормональних засобів контрацепції.
  • Вираховування днів овуляції. Також, поряд з перерваним актом, найменш ефективний метод контрацепції. В такому випадку, що зробити, щоб не завагітніти? Лише прорахувати дні. Проблема такого методу в тому, що фактори, що впливають на овуляцію неможливо передбачити все. Стрес, інфекції і рухливість сперматозоїдів неможливо передбачити. Тому «безпечні» дні можуть бути прораховані помилково.
  • Спіраль. Один з дуже ефективних способів контрацепції. Спіраль має металеву основу і вводиться в матку жінки і може перебувати там протягом п`яти років. У цей період сперматозоїди, які потрапляють всередину, будуть гинути. Дія спіралі направлено на те, щоб не дозволити яйцеклітині прикріплятися до стінок і з`єднатися зі сперматозоїдом. Якщо ви не користувалися гормональними препаратами, то такий спосіб підійде найкращим чином. Особливо, якщо ви думаєте, що зробити, щоб не завагітніти, і при цьому не стежити за прийомом препаратів.
  • Креми і свічки. До складу таких засобів входять сперміциди, що вбивають сперматозоїди або позбавляють їх здатності рухатися. Застосовувати такі засоби можна безпосередньо перед актом. Особливо це стосується кремів, мазей. Свічки зазвичай застосовують за кілька годин до парування. Термін активної дії таких засобів - в середньому, одна година. Тому після закінчення цього терміну потрібно нанести крем повторно.
  • Ковпачки і діафрагми. Їх можна використовувати спільно з кремами і мазями, це лише подвоїть захисну дію. Купити ковпачки можна абсолютно будь-якої конфігурації. Застосовують їх також безпосередньо перед актом.

гормональні препарати

  • Найбільш надійний і кращий, на думку лікарів, спосіб контрацепції, це оральний. Прийом препаратів, що містять в своєму складі синтетичні гормони, також, на думку фахівців, тільки поліпшить загальний фон організму. Але, що пити, щоб не завагітніти і при цьому не нашкодити здоров`ю?
  • По-перше, варто знати, що приймати оральні контрацептиви можна далеко не всім. Вагітним і годуючим матерям, які страждають на діабет і мігренню, а також онкологічними захворюваннями і гіпертонією строго протипоказаний прийом таких препаратів.
  • Якщо вам треба буде пройти хірургічне втручання, то також слід припинити або не починати прийом гормональних препаратів. Зробити це потрібно на 1 - 1,5 місяці до операції.
  • Також є вікові обмеження. Жінкам старше 40 років не рекомендується прийом гормональних засобів контрацепції. Це пов`язано з тим, що в такому віці виникає ризик захворювань судин і серцевої системи.
  • Для дівчат молодих і не мають ендокринних розладів, лікар - гінеколог сам пропише необхідні препарати. Зазвичай це «Регулон» або «Діані».
  • Якщо ж стався небезпечний статевий акт, що випити, щоб не завагітніти? Можна воспользваться препаратом «Постинор». Прийом його здійснюється протягом 72 годин після акту, і має ряд побічних ефектів. Це може бути навіть кровотеча. Це пов`язано з величезною дозою гормонів, що містяться в цьому лікарському засобі.
  • Більш «щадним» препаратом при екстреної контрацепції вважається «Геніпрістон». Його дія схоже з дією «Постинора», але не має таких побічних ефектів і менше впливає на організм.
  • Багато обивателів бояться, що оральні контрацептиви порушать безповоротно гормональний фон. Це не зовсім так. Збільшення ваги, збільшення волосяного покриву може виникнути тільки при супутніх захворюваннях. Після консультації у лікаря, враховуючи всі особливості вашого організму - початковий рівень гормонів, алергічні реакції, фахівець підбере те, що підійде саме вам.


Увага, тільки СЬОГОДНІ!