» » » Як визначити вагітність в домашніх умовах?

Як визначити вагітність в домашніх умовах?

Як визначити вагітність в домашніх умовах?

Якщо Ваша основна думка зараз - визначити, вагітні Ви чи ні, а до лікаря йти з якихось причин можливості немає, не турбуйтеся, тому що визначити вагітність в домашніх умовах цілком можливо. Тільки пам`ятайте, що при позитивному результаті все ж доведеться відвідати гінеколога. Ну і будемо чесні з собою, все-таки домашні методи визначення вагітності дуже примітивні і дуже умовні. Достовірну інформацію дасть тільки лікар і УЗД.

Визначити вагітність без тесту: способи

Визначення вагітності без тесту - це так званий пасивний метод, який передбачає спостереження жінки за своїм організмом, змінами, які можуть супроводжувати вагітність. Почнемо з явних ознак, на які зазвичай звертають увагу.

  1. Найперше, на що звертаєте увагу, - наявність затримки місячних, тим більше, якщо цикл був зазвичай стабільний. Однак пам`ятайте, що і при вагітності можуть тривати виділення.
  2. Ранкова нудота часто супроводжує настала вагітність. Це найбільш виражений симптом, проте теж умовний.
  3. Набухання молочних залоз. Буває так, що навіть боляче доторкнутися, груди дещо збільшується під час вагітності. Соски стають найбільш чутливі, можуть поміняти колір. Больові відчуття в грудях нормальні під час вагітності, але якщо Ви відчуваєте локальний біль, тим більше, в одних грудей, терміново зверніться до лікаря.
  4. Зміна смакових переваг, аж до того, що жінці хочеться гірчиці з морозивом. Можлива поява відрази до звичної, навіть улюбленої їжі. Під час вагітності йде гормональна перебудова, ціла гормональна буря, які її наслідки, можна тільки вгадувати.
  5. Надмірна сонливість може говорити про те, що вашому організму потрібен додатковий відпочинок, адже його енергія тепер витрачається і на ще один організм, що росте.
  6. Часте сечовипускання. Якщо відсутні ознаки циститу, то прискорене сечовипускання може спостерігатися під час вагітності.
  7. Вимірювання базальної температури. Як правило, в перший місяць вагітності спостерігається збільшення базальної температури. Завжди перевіряйте, чи щоранку, не встаючи з ліжка, завжди використовуйте один градусник (краще ртутний, він точніше). Перевіряти температуру треба в анус або в піхву (не в пахви).

Але всі ці ознаки і симптоми досить умовні, адже і затримка місячних, і нудота, і набухання молочних залоз можуть відбуватися не тільки через вагітність. Так як визначити вагітність в домашніх умовах? Перейдемо до безпосередніх дій, активним методам визначення вагітності.

Визначити вагітність: тест



За допомогою тесту теж можна визначити вагітність в домашніх умовах. Купуєте в аптеці тест на вагітність, краще кілька (три від різних виробників) і виконуєте його строго по інструкції. При визначенні вагітності за допомогою тесту пам`ятайте наступні правила:

  • Тест робиться через тиждень (як мінімум) після передбачуваного статевого акту, який міг спричинити за собою вагітність. Раніше робити просто немає сенсу.
  • Робіть тест з ранкової, першої сечею, до їжі, як тільки встанете.
  • Використовуйте тільки чистий посуд для збору сечі.
  • Зробіть кілька тестів для достовірності.
  • Строго дотримуйтесь інструкції Вашого тесту. Різні тести відрізняються технологією застосування.

Ну і далі Ви, напевно, в курсі: дві смужки - швидше, Ви вагітні. Переконайтеся тепер у лікаря. Одна смужка - ймовірно, вагітності немає. Ймовірно, адже всяке буває, і тести можуть помилятися.

Ми розповіли, як визначити вагітність в домашніх умовах. Це умовні методи, точну інформацію Вам зможе дати тільки лікар після проведення безпечних і абсолютно безболісних процедур.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!

Рекомендуємо також