» » » Як вагітніють дівчата?

Як вагітніють дівчата?

Як вагітніють дівчата?
Як вагітніють дівчата?

Вагітність відбувається в тому випадку, якщо чоловіча насіннєва рідина з життєздатними сперматозоїдами потрапить всередину жіночого організму і досягне дозрілої яйцеклітини. Як видно, умов виникнення вагітності кілька, тому потрібно детально розібратися, як дівчата вагітніють, як відбувається процес зачаття.

Як вагітніє жінка

сперматозоїди

Сперматозоїди - чоловічі статеві клітини, що містять половину набору хромосом (23 шт.), Властивого людському організму, забезпечені спеціальними джгутиками для пересування всередині жіночого організму. Спермії виробляються чоловічими статевими залозами і залишають організм чоловіка під час еякуляції (виходу насінної рідини з головки статевого члена).

Основне призначення сперматозоїдів - дістатися до яйцеклітини і запліднити її. Для цієї мети природою передбачена досить тривала «живучість» цих маленьких клітин - вони здатні до 7 діб зберігати життєдіяльність в порожнині матки і статевих трубах в очікуванні виходу жіночої клітини з фолікула. Якщо ж під час статевого акту яйцеклітина дозріла, вони досягнуть її через 1 - 2 години. Тобто, грубо кажучи, вже через 1 - 2 години після статевого акту дівчина може завагітніти.

яйцеклітина



Яйцеклітини дозрівають в жіночих статевих залозах, званих яєчниками. В місяць дозріває лише одна (рідше дві) яйцеклітини в спеціальному мішечку яєчника - фолікулі. Відбувається це зазвичай до середини менструального циклу, тобто приблизно на 12-14-16 день після початку попередніх місячних кровотеч. Після виходу з фолікула яйцеклітина потрапляє в фаллопієву трубу - орган, що з`єднує яєчник з маткою.

У ядрі яйцеклітини також міститься 23 хромосоми - половина генетичного набору. Яйцеклітина пересувається всередині організму завдяки спеціальним ворсинкам, вистилають внутрішню поверхню труб. Тут вона буде протягом доби чекати сперматозоїди, якщо за цей період сперма не проникне в організм жінки і запліднення не відбудеться - завагітніти жінці не вдасться, яйцеклітина загине, буде виганяти з організму і покине його під час чергової менструації.

Як відбувається зачаття



Якщо ж в день овуляції в організмі жінки виявляться життєздатні сперматозоїди, останні будуть прагнути проникнути крізь мембрану яйцеклітини. Зазвичай це вдається одному спермию, після чого оболонка робиться непроникною для інших.

Ядра яйцеклітини і сперматозоїда з`єднуються всередині яйцеклітини, утворивши спільне ядро з типовими для людських клітин 46 хромосомами, настає запліднення і починається розвиток зародка.

Зародок, підштовхуваний ворсинками труб, просувається в матку і прикріплюється до однієї з її стінок, як би проростаючи в неї. Цей момент в медицині і вважається часом, коли жінка вагітніє. Тепер в місці приєднання зародка до матки буде розвиватися пуповина, а з клітин зародка - дитина.

Як не завагітніти

Для запобігання виникнення небажаної вагітності використовують спеціальні способи і засоби, звані методами контрацепції. Ось основні з них:

  • Бар`єрні методи: до них відносяться презервативи, вагінальні кільця, шеечние ковпачки, т. Е. Механічні бар`єри, що перешкоджають проникненню сперми в організм жінки. При правильному застосуванні - вельми надійний спосіб;
  • Хімічні засоби: спеціальні креми, свічки, спреї та інші форми речовин місцевого застосування. Наносяться безпосередньо перед початком сполучення. Спосіб ненадійний, часто використовується в комплексі з бар`єрними методами;
  • Гормональні контрацептиви: таблетки, пластирі, ін`єкції. Є надійним засобом захисту, проте застосовувати їх варто тільки за рекомендацією лікаря;
  • ВМС (внутрішньоматкові спіралі) - невелика конструкція, яка встановлюється лікарем-гінекологом;
  • Екстрена контрацепція - особлива група засобів, спрямована на запобігання вагітності після статевого акту. Зазвичай містять ударну дозу гормонів і здатні серйозно нашкодити здоров`ю.

Говорячи про вагітність не можна не враховувати вік жінки, адже від цього значною мірою залежить здоров`я і подальше життя майбутньої дитини, тому прочитайте нашу статтю У скільки можна завагітніти.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!