» » » Скільки відбувається зачаття?

Скільки відбувається зачаття?

Скільки відбувається зачаття?

Напевно кожній жінці буде цікаво простежити процес запліднення яйцеклітини сперматозоїдом практично по годинах. Адже майбутнє зачаття залежить від готовності жіночої яйцеклітини і чоловічого сперматозоїда до злиття. І якщо останні можуть жити в організмі жінки до п`яти днів з моменту статевого акту, то яйцеклітина придатна до запліднення тільки 12-24 год. Після виходу з фолікула.

Дана дія називається овуляцією і відбувається за 14 днів до початку менструального циклу. Тепер дізнаємося, скільки відбувається зачаття.

Через скільки днів відбувається зачаття

Якщо статевий акт відбувся за кілька днів до овуляції (від 2 до 5, в деяких випадках і до 7), то сперматозоїди можуть цілком дочекатися виходу яйцеклітини і запліднити її. Таким чином, зачаття відбудеться через 2-7 днів після статевого акту.

Якщо статевий акт і овуляція збіглися за часом, то зачаття здійсниться через 2-4 години після еякуляції. Рівно стільки часу потрібно сперматозоїдам, щоб досягти яйцеклітини, оскільки швидкість їх руху дорівнює 2-3 мм в хвилину. Вже через пару хвилин після сім`явиверження вони потраплять в порожнину матки, а потім почнуть рух вгору по маткових трубах, долаючи всілякі перешкоди. Цілі досягнутий лише найсильніші і життєздатні клітини. Запліднена сперматозоїдом яйцеклітина стане неприступною для інших «бажаючих» і почне процес ділення, просуваючись до порожнини матки.

Подорож в матку



Протягом першої доби після зачаття яйцеклітина проходить перший розподіл. Продовжуючи ділитися, клітина рухається до матки і досягає її через 7 днів. Ендометрій, що вистилає порожнину матки, вже готовий прийняти майбутній плід. Починається процес імплантації, який триває близько 40 годин. Зовнішні клітини ембріона заглиблюються в слизову оболонку матки, швидко розростаються і з часом перетворюються в плаценту, що відповідає за життєздатність плоду аж до його народження.

На цьому етапі подорож зародка до місця свого дев`ятимісячного проживання можна вважати завершеним. Тепер він буде рости і розвиватися, будуть формуватися органи і системи майбутнього малюка, з`являться ознаки вагітності, які повідомлять мамі про радісну подію.

Даний матеріал допоміг дізнатися, через скільки відбувається зачаття, але не менш цікавою буде інформація з статей нашого ресурсу:



Увага, тільки СЬОГОДНІ!