» » » Чи можна пиво мамі, що годує?

Чи можна пиво мамі, що годує?

Чи можна пиво мамі, що годує?

Питання про те, чи можна пиво мамі, що годує, до сих пір залишається відкритим. З одного боку, існує думка, що вживання пива посилює лактацію, з іншого - шкідливий вплив алкоголю, який присутній в даному напої.

Підсилює чи пиво лактацію?

Відповідь позитивна. Так, пиво, як і будь-яка рідина, сприяє збільшенню кількості молока. Однак тут підключається і інший механізм. Організм жінки, що годує підпадає під дію двох гормонів: пролактину і окситоцину. Перший відповідає за вироблення молока, другий - за його надходження в молочні протоки.

Пиво впливає на синтез пролактину, стимулюючи його вироблення і таким чином посилюючи лактацію, але при цьому воно ж пригнічує синтез окситоцину, ускладнюючи надходження молока в молочні протоки. Таке суперечливе впливу пива навряд чи можна назвати корисним. Більшість же фахівців схиляються до того, що алкоголь навіть в малих дозах пригнічує лактацію.

Тема напоїв під час лактації також обговорюється в статті нашого ресурсу - Що можна пити мамі, що годує.

Чим замінити пиво

Якщо годуюча жінка відчуває сильне бажання випити пива, це може свідчити про брак в її організмі вітамінів групи В. У такому випадку буде досить включити в раціон продукти, багаті цими вітамінами, а саме:

  • Ізюм, журавлина, курага;
  • Зелений горошок, петрушка, шпинат;
  • Печінка свиняча, яловича, куряча;
  • Тунець, горбуша, ікра минтая і осетра;
  • Жовток курячого яйця, яйця перепелині;
  • Кедрові горіхи, насіння соняшнику, фісташки;
  • Соя, сочевиця, зелені боби, квасоля, вівсяні пластівці;
  • Житній і висівковий хліб;
  • Незбиране молоко;
  • Білі гриби і підосичники (сушені), шампіньйони.


Якщо тяга до вживання пива все одно не знижується, жінці слід звернутися за допомогою до лікаря. Більше дізнатися ви зможете зі статті - "Чому п`ють пиво? Годує мама п`є пиво: норма чи ні".

пиво безалкогольне

Деякі жінки вважають, що якщо пиво не можна вживати через наявність в ньому етилового спирту, то вже безалкогольне точно можна. Можливо, спирту там і немає, а ось інших шкідливих добавок досить багато. Таке пиво, як правило, продається в банках і пляшках і перш, ніж його купувати, варто вивчити етикетку.

Звичайно, кожній жінці самій доведеться вирішувати - ризикувати здоров`ям дитини в обмін на бажання випити баночку пива, нехай навіть і безалкогольного, чи ні.

Дізнатися докладніше допоможе наша стаття Чи можна пити безалкогольне пиво.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!