Яке пиво краще?

Яке пиво краще?

Напевно, про популярність пива сьогодні вже говорить абсолютно не актуально. Пиво п`ють повсюдно люди різних національностей і віку. Сама технологія виготовлення пива відома людям вже кілька тисячоліть, а на сьогоднішній день з`являється все більше і більше нових сортів і видів. Як же розібратися з тим, яке пиво краще, адже часом так складно зробити правильний вибір. Давайте розбиратися.

Яке пиво краще: світле або темне?

Мабуть, можна знайти безліч прихильників як світлого, так і темного пива. Адже смак - поняття вкрай суб`єктивне. Перш за все, хочеться відзначити, що практично всі сорти світлого пива дуже схожі один на одного, а ось їх темний родич має вельми специфічний смак. Темне пиво має більш насичений смак і гіркість. Особливо це стосується елю, так як сильно відрізняється технологія виробництва. Крім того, темне пиво різного виробника і сорти має різний смак від терпко-жорсткого до м`яко-приємного. Крім того, темне пиво зазвичай міцніше світлого. І тільки пробуючи різні сорти, ви самі зможете визначити, яке пиво хороше.

Пляшкове або розливне пиво?

Ці два види пива відрізняються, в першу чергу, за технологією доставки до споживача. У пляшці або банці пиво може зберігатися значно довше через додавання різних консервантів, які змінюють процес бродіння, розливне ж пиво розливається в кеглі прямо з бочки, а після цього термін придатності значно зменшується. Варто сказати, що смак від процесу приготування пива може і не відрізнятися, але дослідники відзначають, що банкове і пляшкове пиво куди шкідливіше для нашого організму. Але, так чи інакше, цінителі пива практично завжди відзначають кращий смак розливного пива.

Крім того, варто пам`ятати, що вузьке горлечко пляшки не дасть повністю відчути смак у всій його гамі. Так, і на банці або пляшці знаходиться величезна кількість шкідливих бактерій, які в процесі вживання можуть потрапити в організм. Якщо вирішувати, яке пиво хороше - пляшкове або розливне, то варто вибрати останній варіант. Адже таке пиво завжди свіже і володіє повним смаком, ніж консервоване пиво в банку.

Фільтроване або нефільтроване пиво?



Таке пиво відрізняється, в першу чергу, за кількістю корисних речовин і способу виробництва. Для виробництва фільтрованої пива виробник за допомогою фільтрації і пастеризації зупиняє процеси бродіння. Тому нефільтроване пиво містить в рази більше корисних речовин, але в той же час зберігатися воно може значно менший термін.

Смак фільтрованої або нефільтрованого пива можна знайти найрізноманітніший, як і прихильників і противників того й іншого. Важливо пам`ятати тільки одне: в пляшках або банках не буває нефільтрованого пива. Адже якщо налити в пляшку пиво, яке ще бродить, то воно буде зберігатися дуже маленьких термін. Зазвичай «живе» пиво можна замовити в барі або знайти на спеціальних стендах в магазинах. При цьому вкрай важливо звертати увагу на термін придатності. Справжнє нефільтроване пиво може зберігатися лише кілька днів.

Яке пиво найкраще: марка і виробник



На сучасному ринку алкогольної продукції можна знайти величезний вибір пива у великому ціновому діапазоні - від 25 до 1000 рублів за одну пляшку або келих. На якість пива впливають такі характеристики: виробник, країна-постачальник і термін зберігання.

Вважається, що найкраще пиво виробляється в Німеччині і Чехії, власне, де цей напій і був винайдений. Пам`ятайте, що імпортне пиво коштує на порядок вище, а якщо на пляшці написано «зроблено за німецькими технологіями», це означає, що пиво вийшло з заводу Росії, в будь-якому випадку. Вам вирішувати, яке пиво віддати перевагу, адже той чи інший сорт володіє різними смаковими особливостями. Так, наприклад, російські сорти пива мають характерним запахом і смаком спирту, а китайське пиво дуже м`яке і нагадує лимонад.

Крім того, асортимент дозволяє вибрати пиво слабке і міцне, а також з різними ароматизаторами. Важливо розуміти, що оригінальне варення або бананове пиво, наприклад, може бути тільки розливним.

Звертайте увагу на термін придатності. У пива, на відміну від вина, з часом смак лише погіршується. Тому важливо купувати лише свіжу продукцію.

Отже, сподіваюся, тепер ви знаєте, яке пиво краще пити. Напевно, при такому великому виборі цього напою кожна людина зможе знайти собі щось до смаку. Пам`ятайте, що пиво шкодить вашому здоров`ю, тому не варто їм зловживати.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!