» » » Як відкрити пиво?

Як відкрити пиво?

Як відкрити пиво?

Пиво в нашій країні дуже любимо, багато п`ють його щодня в самих різних обставинах. У спеку воно освіжає, після важкого дня - розслабляє, а уявити собі перегляд футболу без пива і чіпсів взагалі досить важко. Пиво розливають в алюмінієві банки, барила і скляні пляшки, що закриваються пробкою, зняти яку голими руками не так-то просто. У даній статті ми розглянемо, як відкрити пиво без спеціальних пристосувань.

пляшкове пиво

Щоб відкрити пиво в пляшці можна вдатися до декількох способів.

  • Найбезпечніший і розумний спосіб - скористатися відкривачкою в формі гачка або петлі. Упріть відкривачку в край кришки і піднімайте її так, немов це важіль.
  • Замість відкривачки можна використовувати звичайні ключі від квартирного замка. Порядок дій аналогічний, однак, цей спосіб вимагає відпрацьованого навику, тому що великий ризик поранитися або пошкодити шийку пляшки.
  • А тепер про те, як відкрити пляшку пива, коли під рукою немає предметів, які можна використовувати, як важіль. Знайдіть дерев`яний виступ, наприклад край лавки, меблів або перила. Зачепите за нього край кришки і різко смикніть вниз. Уникайте використовувати для цієї мети металеві поверхні, так як це може призвести до сколом на шийці пляшки.
  • А взагалі, пляшку можна відкрити і голими руками. Справа в тому, що в даний час більшість пивних пляшок закриваються так, що досить міцно вхопитися за кришку і провернути пляшку проти годинникової стрілки. Для власної безпеки попередньо обмотайте чимось долоню, щоб не порізатися.

Пиво, розлите в алюмінієву банку, відкрити набагато простіше. Скористайтеся язичком у верхній частині банки. Однак і з ним бувають певні труднощі, оскільки іноді при необережному відкритті язичок відламується. В цьому випадку ви можете просто проткнути банку ножем або іншим гострим предметом.

Пиво в діжках



Любителі пива вважають за краще купувати його саме в діжках, оскільки така упаковка краще зберігає смак і аромат напою. Давайте розберемося, як відкрити бочонок пива, уникнувши надмірного піноутворення і проливання напою.

  • Добре охолодіть пиво.
  • На діжці знайдіть 2 клапана: один зверху, другий, з краником, - внизу.
  • Обережно, не збовтуючи, злегка відкрийте нижній краник і налийте напій в кружку.
  • Коли пиво через нижній краник буде наливатися погано, відкрийте верхній клапан і наливайте напій так само, як з простої банки.

Отже, тепер ви знаєте все про те, як відкрити банку, пляшку або бочонок з улюбленим пінним напоєм. Залишається нагадати вам, що пиво - це алкогольний напій, надмірне вживання якого шкодить організму.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!