» » » Як їсти виноград?

Як їсти виноград?

Як їсти виноград?

Виноград володіє важливими цілющими властивостями: він очищає організм від шлаків і нормалізує живильний баланс. На питання, як правильно їсти виноград - з кісточками або без, вчені одностайно стверджують, що з кісточками. У них міститься багато поліфенолів, які знижують артеріальний тиск і навіть перешкоджають процесам старіння. Не забувайте ретельно промивати грона: виноград незмінно входить до списків продуктів з високим вмістом пестицидів.

Виноград поєднується далеко не з усіма продуктами. Ясна річ, краще не запивати його молоком - виноградні кислоти сквасят його, і може початися розлад шлунку. Не їжте виноград з соліннями, маринованими і копченими продуктами, а також з дуже жирною їжею. Таке сусідство сповільнить перетравлення, ніж викличе відчуття тяжкості в шлунку. Краще витримувати паузу між споживанням винограду і решті їжею.

Про те, який виноград корисніше - темний або зелений, сперечаються давно і безуспішно. У кожного з сортів є свої «сильні сторони».

Зелений виноград необхідний тим, хто хоче скинути пару кілограмів - він містить речовини, які беруть участь в інсуліновий обмін і сприяють нормалізації маси тіла. Зелений виноград часто додають у фруктові салати в поєднанні з персиками, ківі, ожиною. Також салат із зеленим виноградом готують, додаючи до нього листя латуку, нарізаний півкільцями цибулю і сир, натертий на крупній тертці. Заправляють такий салат оцтом, змішаним з медом і гірчицею.



Темний виноград знижує ризик злоякісних утворень, перешкоджає утворенню тромбів, захищає організм від різних вірусних інфекцій. Темний виноград -важливий інгредієнт багатьох страв. Найчастіше його додають в десерти, випічки або фруктові салати. Але також зустрічаються рецепти м`ясних страв, де виноград додається в соус.

Курча з виноградним соусом

З темним виноградом можна приготувати відмінний соус для м`яса курчати. Бройлера потрібно зварити в підсоленій воді, додавши петрушку і моркву. Потім зварену тушку обсмажують на сковороді і поливають соусом, приготованим на курячому бульйоні. Рецепт соусу: жменю темного винограду потрібно додати на сковорідку до трохи просмажене на рослинній олії борошні. Туди ж влити трохи сметани і процідженого бульйону. Доводити до кипіння соус можна, так як шкірка у виноградин може полопатися. Гарніром до м`яса може послужити рис або відварну картоплю.

Темний виноград відмінно поєднується з нежирним м`ясом - страви виходять хоч і висококалорійними, але дуже смачними і ситними.

Гарячий салат зі свинини з виноградом

На сковороді з розтопленим вершковим маслом потрібно обсмажити 400 грамів нежирної свинини, порізаної НЕ невеликі шматочки. Додати до м`яса 2 порубаних зубчики часнику. Свинину потрібно продовжувати тримати в теплі і після її готовності, поперчити і посолити. Потім на сковороді з підігрітим рослинним маслом швидко обсмажити темний виноград без кісточок. Додати до нього столову ложку соєвого соусу, 2 ложки меду, жменю арахісу і подрібнену цедру лимона. Потім змішати м`ясо з виноградом і арахісом і додати зелень (наприклад, кінзу).



Увага, тільки СЬОГОДНІ!