» » » Яким кольором пофарбувати стіни?

Яким кольором пофарбувати стіни?

Яким кольором пофарбувати стіни?

Зважилися змінити внутрішнє оздоблення будинку, але не знаєте, в який колір пофарбувати стіни? Погодимося, питання не з легких, адже колір стін буде впливати не тільки на гармонійність інтер`єру, але і безпосередньо на психоемоційний стан мешканців, мешканців приміщення. У статті ми дамо декілька порад від кваліфікованих фахівців про те, яким кольором пофарбувати стіни найкраще.

Насправді, тут немає нічого складного - перш ніж почати вибір кольору для стін, давайте розберемося з розташуванням кімнати. Зараз ми говоримо не про планування і призначення кімнат, а про сторони світу, куди виходять вікна.

  • Якщо кімната орієнтована на північ, краще було б фарбувати стіни в теплі кольори, такі як жовті, рожеві, червонувато-золотисті.
  • Зворотна ситуація з «південними» кімнатами - тут навпаки, необхідно компенсувати достаток тепла і світла фарбами холодних тонів - синього, зеленого, блакитного.

Втім, орієнтуватися на південь / північ необов`язково. Ви можете вибрати колір стін, виходячи зі ступеня освітленості, часу, протягом якого кімната знаходиться під впливом сонячних променів.

Який фарбою пофарбувати стіни



Зараз детальніше про кращому підборі кольору в залежності від призначення кімнати. Дійсно, існує велика різниця, якою фарбою краще пофарбувати стіни, коли кімнати виконують різні функції.

  • Для передпокою зазвичай вибирають фарби світлих тонів. Пояснити це просто: найчастіше передпокої - вузькі полукорідори без вікон, які відчувають дефіцит світла.
  • Кращим вибором кольору стін для кухні буде або світло-блакитний, або світло-зелений. Вони забезпечать відчуття прохолоди і простору.
  • У дитячій кімнаті колір стін зобов`язаний мотивувати дитину до радості і стимулювати до ігор, забезпечувати тягу до знань. Якщо ваша дитина не доріс до школи або навчається в початкових класах, підійдуть більш агресивні кольори - помаранчевий, червоний. Акуратніше, бо кольори ці можуть дратувати психіку дитини - краще пом`якшити їх білим кольором. Коли дитина підросте, то зелені / блакитні стіни, підійдуть прекрасно.
  • В який же колір пофарбувати стіни спальні? Багатьох хвилює саме це питання. Перш за все, колір стін спальні повинен мати у своєму розпорядженні до спокою і розслаблення. Краще використовувати м`які кольори: кремовий, світло-коричневий, білий, але з незначною домішкою якогось іншого кольору. Є і зворотний варіант - тим, хто хоче стимулювати своє статеве життя, ми можемо порадити пофарбувати стіни в темно-червоний колір. Він на підсвідомому рівні викликає у людей потяг до агресії і до продовження роду. Існує навіть теорія, що це відбувається через схожість з кольором крові: при вигляді крові у людини починається викид ендорфінів, що заглушають біль і ... ну, ви зрозуміли.


Тепер ви набагато більше знаєте про те, яким кольором пофарбувати стіни.

Водоемульсійна фарба

Іноді, ставлячи питання про те, якою фарбою пофарбувати стіни, люди не мають на увазі колір. Мається на увазі саме тип фарби. Для фарбування стін ми радимо використовувати водоемульсійні фарби. Як пофарбувати стіни водоемульсійною фарбою? Нескладно зрозуміти, як пофарбувати стіни водоемульсійною фарбою - вона спочатку буде мати білий колір. Так, іноді в неї вже доданий барвний пігмент, але це не є ознака якості, а навпаки.

Для того щоб пофарбувати стіни водоемульсійною фарбою, необхідно спочатку підготувати стіни: прошпаклевать і прогрунтувати їх. Потім слід розмішати водоемульсіонку для розбиття згустків і додати необхідний колір - якусь фарбувальну присадку, скажімо так. Коли фарба досягне необхідного відтінку (колір потрібно розмішувати, сам він погано розчиняється), можна починати фарбувати. Користуйтеся двома валиками: першим (більшим) офарблюйте основну поверхню стіни, а другим (маленьким) - важкодоступні місця (кути та ін.). Стіна, пофарбована водоемульсіонкой, буде сохнути як мінімум 24 години, тому в цей час її краще не чіпати.

Перевагою втиснути фарби є екологічна чистота, відповідно, безпеку вашого здоров`я, неперевершені водовідштовхувальні якості. Багато в подиві зараз, але «маже» найдешевша водоемульсіонка, якісні ж фарби набагато дорожче звичайні синтетичних.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!