» » » Як вибрати шини?

Як вибрати шини?

Як вибрати шини?

Гальмівний шлях будь-якого автомобіля багато в чому визначається коефіцієнтом зчеплення дорожнього покриття і шин. Тому правильно підібрані шини збільшують безпеку і комфорт поїздок. Деякі люди намагаються заощадити і купують дешеві шини. Але неякісні і неправильно підібрані шини збільшують гальмівний шлях, і автомобіль часто потрапляє в невеликі аварії. В результаті цього власники повинні щось міняти розбиті фари, то полірувати подряпину на бампері або випрямляти вм`ятину на крилі. Але ж все це коштує недешево! Так що економія на шинах обертається в подальшому великими матеріальними витратами. Тому кожен власник автомобіля повинен знати, як вибрати шини, на що варто звернути особливу увагу.

Як вибрати шини: типи шин

Для того щоб правильно вибрати шини, спочатку необхідно уточнити, який тип шин необхідний саме вам. В даний час існують всесезонні швидкісні, швидкісні, всесезонні і шосейні типи шин.

Для руху по дорозі з твердим покриттям розроблені шосейні шини. Вони прекрасно підходять для їзди по сухій або мокрій дорозі, але через низькі зчіпних властивостей не можуть використовуватися в зимовий час на снігу або льоду.

Всесезонні шини відрізняє хороший коефіцієнт сцепляемости з дорожнім покриттям і висока зносостійкість протектора. Завдяки цим якостям всесезонні шини можуть використовуватися для поїздок в будь-який час року. Вони забезпечують однаково хорошу керованість автомобіля на сухий, засніженій або мокрій дорозі.



Швидкісні шини забезпечують підвищений рівень керованості автомобілем за рахунок високого коефіцієнта зчеплення з дорожнім покриттям. Однак вони забезпечують менший комфорт при їзді і швидше зношуються, ніж інші типи шин.

Всесезонні швидкісні шини можна використовувати протягом усього року. Ці шини підходять для тих, хто любить швидку їзду і не збирається відмовлятися від цього стилю водіння навіть на засніжених дорогах. Вони з`явилися на ринку зовсім недавно, але вже встигли завоювати популярність у автомобілістів.

Як правильно вибрати шини



Навіть на однакові машини завод-виробник рекомендує встановлювати шини різного типорозміру, вибір яких визначається наступними факторами:

  1. Диски, встановлені на вашому автомобілі (залізні диски мають менший діаметр, ніж з диски з алюмінієвих сплавів);
  2. Пора року;
  3. Потужність двигуна.

Слід зупиняти свій вибір на шинах, розміри яких рекомендує завод-виготовлювач для вашого автомобіля. Серед них можуть бути широкі і вузькі шини. Їх вибір визначається вже фінансовими можливостями і особистими уподобаннями автомобіліста. Вважається, що чим швидше і могутніше машина, тим ширше шини слід вибирати для неї.

Як вибрати літні шини

Для виготовлення зимових і літніх шин використовуються різні сорти гуми. Літні шини виготовляють з гуми високої жорсткості. Це пояснюється тим, що під впливом високих температур гума розм`якшується, і якщо літні шини будуть виготовлені з м`якої гуми, то вони втратять свої експлуатаційні якості. Так що для кожного сезону у автомобіля повинні бути свої шини, як у його власника взуття.

Багато водіїв, які розуміють, що від якості шин залежить їхня безпека при русі, замислюються не тільки про те, як вибрати зимові шини, але і про те, як вибрати літні шини.

При виборі літніх шин слід звернути особливу увагу на малюнок протектора. Найкраще віддати перевагу шинам з асиметричним малюнком і з наявністю спеціальних канавок. Ці шини мають маркування «Aqua» або «Rein» і ідеально підходять для мокрого полотна дороги. Якщо у вашій місцевості літні дощі йдуть рідко, то можна купити літні шини, оптимально відповідні для сухого асфальту. Зазвичай вони мають V- подібний рисунок протектора.

Розмірковуючи над тим, як вибрати літні шини, слід подумати і про таких їх характеристиках, як ціна, коефіцієнт зчеплення з дорожнім полотном (визначає довжину гальмівного шляху), гучність, зносостійкість і керованість (визначається шириною шини).



Увага, тільки СЬОГОДНІ!