» » » Що таке адаптер?

Що таке адаптер?

Що таке адаптер?

Адаптер - це спеціальне пристосування, що дозволяє зістикувати два пристрої, підключення між якими не можна виконати безпосередньо. Крім того, адаптером може називатися програмний компонент, що надає можливість прочитати дані, які без нього прочитати неможливо.

У цій статті розповімо докладніше про те, що таке адаптери, і якими вони бувають.

адаптери ПК

У сучасних комп`ютерах практично всі периферійні пристрої підключаються до системної шини через адаптер. Наприклад, адаптер дисплея (відеокарта) використовується для передачі інформації монітора, мережевий адаптер дозволяє виконати підключення до мережі, адаптер контролера дає можливість підключати і розпізнавати жорсткі диски і інші накопичувачі, а адаптер універсальної послідовної шини відповідає за коннект периферії - принтери, миша, клавіатура .

Адаптер програмного компонента - це тип програмного компонента, який логічно розташовується між двома іншими програмними компонентами і усуває відмінності між ними.

адаптери ресурсів

Адаптери ресурсів застосовуються для вилучення і маршрутизації даних. За допомогою них можна отримати доступ до баз даних, файлів, корпоративних додатків та інших джерел і місць призначення даних. Всі адаптери мають набір команд, які можна використовувати для налаштування їх режиму.

Адаптери ресурсів є в багатьох інтегрованих продуктах, що спеціалізуються на перетворенні даних.

Більше цікавого шукайте в розділі визначення.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!