» » » Як підключити телефон як камеру?

Як підключити телефон як камеру?

Як підключити телефон як камеру?

Перша в комп`ютерній літописі веб-камера була запущена порівняно недавно, лише в 1991 році, після цього пройшло ще багато років, перш ніж стали проводитися комп`ютери і ноутбуки з вбудованим "оком", здатним знімати і фотографувати співрозмовника по той і цей бік монітора. Сьогодні веб-камера - обов`язковий атрибут портативних персональних комп`ютерів, але, якщо ваш комп`ютер або ноутбук не оснащений веб-камерою (у випадку з ноутбуком - рідкість сьогодні), а вам потрібно, наприклад, з кимось поспілкуватися в Skype, тоді є альтернативний метод з підключенням мобільного телефону або смартфона до вашого комп`ютера. Але тільки в разі, якщо ваш пристрій оснащений камерою з роздільною здатністю понад 0.3 мегапікселів. При наявності Bluetooth-адаптера підключення камери телефону до ПК відбувається ще простіше, ніж за допомогою USB-кабелю.

Алгоритм підключення:

  1. З самого початку визначитеся зі способом підключення мобільного пристрою до ПК: Bluetooth-адаптер або USB. Відразу відзначимо, що найнадійніший спосіб передачі даних - підключення за допомогою USB - кабелю, а також перевага використання USB - висока швидкість передачі. Однак при з`єднанні за допомогою Bluetooth-адаптера Ви можете тримати ваш телефон де завгодно, навіть у сусідній кімнаті.
  2. Щоб камера телефону почала функціонувати як веб-камера, необхідно правильно її підключити до вашого комп`ютера, в першу чергу за допомогою драйверів модему мобільного телефону, якщо Ви вирішили використовувати USB-кабель. Після успішної установки ваш телефон буде синхронізований з ПК. Драйвера модему можна встановити за допомогою спеціального завантажувального диска, як правило, він йде в комплектації з телефоном. "Автоматична установка" на диску дозволить Вам встановити також доп. програми для передачі даних між телефоном і комп`ютером.
  3. Після операції установки драйверів ваш комп`ютер повинен відобразити повідомлення про знаходження нового пристрою, який підключено до ПК. Таким чином, ваш мобільний пристрій підключено до комп`ютера.
  4. Якщо ж Ви вирішили підключити телефон до ПК за допомогою Bluetooth-адаптера, то Вам буде необхідно активувати функцію Bluetooth на обох пристроях підключення в настройках телефону і комп`ютера (в залежності від моделі того і іншого).
  5. На комп`ютері відкрийте меню Пуск, виберіть "Панель управління", далі двічі клацніть на вкладку Bluetooth-пристрої.
  6. У вікні параметрів вашого Bluetooth-адаптера клікніть функцію "Додати" і почнеться пошук нових Bluetooth-пристроїв.
  7. Із запропонованого списку знайдених пристроїв виберіть ваш телефон за допомогою двох клацань мишки. Також необхідно буде натиснути пункт "Не використовувати ключ доступу".


Підключення завершено. У будь-якому з додатків відеоконференцзв`язку, наприклад, Skype, або вконтакте, перевірте роботу вашої встановленої веб-камери.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!