» » » Як підключити телефон до комп'ютера?

Як підключити телефон до комп'ютера?

Як підключити телефон до комп`ютера?
Як підключити телефон до комп`ютера?

На сьогоднішній день практично у кожної людини в кишені знаходиться смартфон. Наше життя вже важко уявити без них. Інформацію, яка знаходиться на сучасних мобільних телефонах, можна синхронізувати з ПК, тому багатьом власникам смартфонів цікаво, як підключити телефон до комп`ютера, щоб скопіювати музику, відео, контакти телефонної книги та інше.

Основних способів підключення телефону до комп`ютера всього три:

  • за допомогою USB-кабелю;
  • за допомогою Wi-Fi;
  • за допомогою Bluetooh.

Підключаємо смартфон через кабель USB

Перед тим, як підключити телефон до комп`ютера необхідно знайти кабель у коробці від смартфона. Це довгий чорний шнур, який має вихід на роз`єм USB і micro-USB. Власникам продуктів компанії Apple пощастило більше - цей провід (білого кольору) одночасно грає і роль зарядного пристрою, тому шукати його не доведеться. Практичні поради по підключенню даного пристрою до ПК читайте в статті Як підключити iPhone до комп`ютера.



Для телефонів на Android загальний алгоритм дій наступний:

  1. Вставте micro-USB в роз`єм телефону, приєднавши інший кінець до USB-порту комп`ютера;
  2. Дочекайтеся характерного звуку, що свідчить про підключення нового пристрою, після чого в правому нижньому кутку з`явиться підказка "Виявлено новий пристрій";
  3. Як правило, драйвера встановлюються автоматично, але на ранніх версіях операційних систем може знадобитися натискання на підказку, і установка драйверів в напівавтоматичному режимі, як будь-якої стандартної програми;
  4. Коли з`явиться підказка "Новий пристрій упізнано / успішно підключено", ви можете зайти в "Мій комп`ютер" і знайти в ярликах свій смартфон.

Якщо якісь моменти в інструкції викликають у вас складнощі, то ознайомтеся також до статті Як підключити Андроїд (Android) до комп`ютера, де докладно описані необхідні дії.



А для власників телефонів Samsung Galaxy Ace буде цікава стаття Як Samsung Galaxy Ace підключити до комп`ютера, так як для деяких моделей необхідно качати окрему програму.

Бездротове підключення до комп`ютера

Для обміну даних через Wi-Fi необхідно завантажити зручну програму Connectify, яка дозволить зробити з ПК свою точку доступу. Після її завантаження та установки виконайте наступні кроки:

  1. Зайдіть в інтерфейс програми і вкажіть в полі "Wi-Fi name" ім`я точки доступу;
  2. Якщо ви не хочете, щоб до Мережі мали доступ сторонні, то захистіть її паролем, вказавши код в поле "Password".

Інші налаштування програма зробить автоматично. Після їх підтвердження ви зможете обмінюватися файлами зі своїм ПК. Плюсом цієї утиліти є те, що програмне забезпечення підтримує всі мобільні операційні системи.

Детальніше про підключення через Bluetooth

Звичайно, при підключенні телефону до ПК через Bluetooth швидкість передачі даних буде набагато нижче, ніж при з`єднанні через кабель. Але плюс в тому, що не обов`язково залишати мобільний пристрій близько до комп`ютера, адже радіус дії цієї бездротового зв`язку досягає 100 метрів, що дозволить вам вільно пересуватися по будинку, передаючи при цьому потрібну інформацію на ПК. Bluetooth вбудовується в багато моделі ноутбуків, тому радимо також прочитати статтю Як підключити телефон до ноутбука, щоб дізнатися особливості даного способу.

Порядок підключення:

  1. Активуємо Bluetooth на смартфоні і ноутбуці;
  2. Потім на комп`ютері натискаємо "Пошук пристроїв". Коли він закінчиться, програма повинна знайти ваш мобільний телефон (ім`я смартфона можна знайти в його настройках мережі);
  3. Натискаємо на назву потрібного пристрою та вибираємо "Не використовувати ключ доступу". Після цього почнеться установка, по завершенню якої ви зможете почати передачу файлів.


Увага, тільки СЬОГОДНІ!