» » » Як поміняти підшипник маточини?

Як поміняти підшипник маточини?

Як поміняти підшипник маточини?

Мова в статті піде про самостійну заміну підшипника маточини. Стаття носить загальний характер. Більш детальну інформацію можна знайти в мануалах і описах, пройшовши по посиланнях, вказаних в статті.

У ряді випадків, з-під передніх коліс може доноситися характерний шум. Це може сигналізувати про те, що прийшов час міняти підшипник маточини. Деякі автолюбителі відразу ж розведуть руками, мовляв як поміняти підшипник маточини самостійно. І тут же відправляться на станцію технічного обслуговування. Якщо мова йде про дорогу або взагалі новому автомобілі, то можливо, це найкращий вибір. Однак, якщо говорити про машину, якою вже десять років і більше, можна цілком обійтися своїми силами.

заміна підшипника

При заміні підшипника немає необхідності використовуватися підйомник або іншим "наворочений" обладнанням. Досить встановити колодки і за допомогою домкрата підняти то колесо, яке видає шум. Якщо в процесі обертання цього колеса буде чути той же шум, значить проблема в підшипнику. Іноді для точності визначення бажано провести таку ж операцію і з другим колесом. В такому випадку можна переконатися, яку саме вимагає заміни підшипника.



Для того, щоб зрозуміти, як поміняти передній підшипник, досить прочитати статтю далі. Отже, перш за все, вигвинчується гайка маточини. Після цього, необхідно знову підняти потрібно колесо на домкраті. Далі, викручуються болти кріплення стійки амортизатора. Наступним кроком буде зняття кріплення, на якому тримаються супорта гальм, а також кульова. В кінці витягуються шпильки колеса. Після того, як всі вищеописані операції виконані збивається гальмівний диск і пильовик. За допомогою звичайних лещат, маточина витягується з підшипника.

У ряді випадків одна з частин підшипника може залишатися на ступиці. Для того, щоб від неї позбутися доведеться докласти деяких зусиль. Однак слід бути акуратним, так як пошкодження посадочної поверхні маточини може привести до того, що її доведеться міняти. На цьому процес вилучення підшипника завершено. Для того, щоб дізнатися, як поміняти задній підшипник маточини можна пройти за посиланням: autopeople.ru. Для того, щоб більш детально ознайомитися з заміною підшипників передньої маточини, можна пройти за посиланнями: "Заміна підшипників передньої маточини ваз 2107","Peugeot 406: заміна передніх підшипників маточини".

Тепер, і без диплома автомеханіка ви зможете замінити передні і задні маточини підшипника. Потрібно лише уважно використовувати цей посібник.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!