» » » Які двірники краще?

Які двірники краще?

Які двірники краще?

Так звані «двірники» для вітрового скла автомобіля - безперечно важливі для безпеки, як водія, так і пасажирів. Саме тому, варто вкрай уважно поставитися до вибору щіток склоочисника. Давайте поговоримо, які двірники найкраще вибрати, для того, щоб уникнути частих поломок пристрою і аварійних ситуацій на дорозі.

Вибір типу двірників

На сьогоднішній день найбільш поширені основні види двірників - каркасні і безкаркасні. Перший варіант оснащений досить міцним металевим каркасом, однак, такі двірники вважаються лише «сезонними». Вони можуть використовуватися тільки в теплу пору року, так як взимку вода, що потрапила в каркас, замерзає, а значить, руху щіток неможливі. Так, в холодні сезони рекомендується використовувати безкаркасні двірники. Вони складаються з гумки і закріплює її притискної пластинки. У таких двірників є два великих плюса - їх можна використовувати навіть в сильні морози, а також низька парусність. Але варто відзначити більш високу вартість таких двірників. Як самі ви розумієте, на безпеки економити не потрібно. Тому у багатьох автолюбителів варто резонне питання - які безкаркасні двірники краще. Отже, варто сказати, що особливих вимог до вибору не існує. Важливо звертати увагу на фірму, але про це ми поговоримо пізніше. А також уважно оглянути гумку на щітці. Вона повинна бути рівною і без будь-яких механічних пошкоджень.

Вибір довжини щітки

Логічно, що щітка більшої довжини зможе очистити велику поверхню вітрового скла. Але важливо враховувати і те, що чим більше довжина, тим більше парусність двірників. Крім того, чим більше довжина, тим менше тиск на скло, а від цього страждає, перш за все, якість очищення. А також, якщо у вас передбачено три двірника, а не два, варто враховувати і їх місце розташування - при неправильній установці щітки просто будуть заважати один одному. Так як вибрати двірники потрібної довжини? Найбільш оптимальним варіантом вважається довжина щітки максимально наближена до довжини двірників в стандартній комплектації автомобіля. Значення їх можна подивитися в книзі по експлуатації. Можете поекспериментувати з довжиною, але робити цього не рекомендується, так як це може створити аварійну ситуацію на дорозі.

Тип кріплення



Фахівці говорять про те, що тип кріплення не грає особливої ролі в функціональності щіток склоочисника. Єдине, на що можна звернути увагу - це величина кріплення. Чим менше буде кріплення, тим більшими аеродинамічними властивостями буде володіти щітка. Варто сказати, що не варто вибирати двірники невідомих виробників з маленьким кріпленням - воно може бути досить крихким. Взагалі існує безліч видів кріплення - бічний затиск, кнопка, штир, байонет. Найпоширеніше кріплення - гачок, тому можете сміливо зупинитися на ньому. Величезний плюс такого кріплення полягає в тому, що всі запчастини до нього ви можете знайти в абсолютно будь-якому магазині автозапчастин.

матеріал щітки

При відповіді на питання, які двірники краще, не можна не зупинитися на матеріалі щіток. Адже саме від нього залежить безліч функціональних характеристик. Крім того, неякісна щітка досить швидко вийде з ладу. А адже іноді поблизу немає магазину, а ви прекрасно знаєте наші непередбачувані погодні умови - то сонце, то дощ.



Ще зовсім недавно щітки робилися з досить дешевою гуми, через що такі двірники швидко приходили в непридатність. Сьогодні ж найбільш часто використовується каучук з додаванням різних синтетичних компонентів, наприклад, силікону. Іноді можна зустріти каучукові щітки з графітовим напиленням. Такі щітки на рівень вище за своїм функціоналом, та й служать значно довше. Єдиний мінус - досить висока ціна.

Саме покриття на двірники доводиться міняти досить часто, але варто сказати, що якісні покриття можуть прослужити до року без будь-яких недоліків.

Які двірники краще взимку

Окремої розмови потребує вибір двірників на зимовий час. Адже негода в холодну пору року, як ніщо інше заважає вести машину. Саме тому варто ретельніше вибирати щітку на зиму. Найкраще віддати перевагу безкаркасні двірники з хорошим гумовим покриттям. Найбільш популярними в зимовий час є моделі німецьких виробників. Не забувайте і про якість антифризні рідини, вона також впливає на очищення вітрового скла взимку.

Рейтинг найбільш популярних виробників

Як ви самі розумієте, виробник - не найостанніше, що варто враховувати, коли ви вибираєте двірники. Наведемо вам найбільш популярні і якісні фірми.

  • Valeo Silencio X TRM (Франція)
  • Alca (Німеччина)
  • ХОРС Ballistic (РФ)
  • Champion Contact (США)
  • Bosch Aerotwin (Бельгія)
  • SWF Duotec + (Польща)
  • Trico NeoForm (Англія)

Отже, тепер ви знаєте, як вибрати двірники. Пам`ятайте, найбільш оптимальним і універсальним варіантом будуть двірники середньої довжини, бескаркасного типу, з каучукової щіткою з додаванням графітового покриття. Тип кріплення краще вибрати крючковой. Безпеки на дорогах вам!



Увага, тільки СЬОГОДНІ!