» » » Як зняти карту двері?

Як зняти карту двері?

Як зняти карту двері?
Як зняти карту двері?

Для ремонту, наприклад, замків і склопідйомників або установки шумоізоляції і колонок необхідно знімати внутрішню обшивку дверей (дверну карту). Дана процедура досить складна - багато в чому за рахунок того, що обшивка кріпиться на пластикові кліпси і купу саморізів. Проте, зняти карту можна і самостійно. Давайте розберемося, як зняти внутрішню обшивку двері.

Підготовка до роботи

Перш ніж знімати карту, потрібно переконатися в тому, що у вас є необхідні інструменти:

  • хрестоподібна викрутка;
  • пластиковий кліпсодер (металевий не підійде!).

Важливо! У приміщенні, де ви ведете роботу, повинна бути температура вище +15 градусів, це зробить пластик більш м`яким, податливим і дозволить уникнути поломки пластикових кліпс.

Демонтаж карти (на прикладі автомобіля Ланос)

  1. Насамперед від`єднуємо декоративну накладу регулювання дзеркала за допомогою кліпсодера.
  2. Тепер займемося ручкою - знімаємо декоративну накладку ручки замку - не поспішайте, виконуємо всі рухи плавно і обережно. Потім викруткою викручуємо саморіз, на яку кріпиться ручка. Далі встановлюємо кліпсодер з боку ручки і проводимо його в утворилася щілини до середини, вводимо його всередину двері. Панель повинна вискочити сама.
  3. Вимкніть проводку від кнопкової панелі, яка управляє електросклопідйомниками.
  4. Прийшов час відкрутити саморізи. Їх три, і знаходяться вони в нижній частині дверей. Після того як ви їх відкріпите, двері будуть утримувати тільки приховані заклепки.
  5. Потягніть акуратно обшивку на себе. Почули клацання? Це означає, що обшивку більше нічого не тримає і її можна сміливо демонтувати остаточно.


У тій же послідовності ви можете зняти обшивку і з інших дверей. Що стосується інших моделей авто, тут послідовність робіт, як правило, приблизно та ж.

Більше про самостійне ремонті машини читайте в розділі Ремонт автомобіля.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!