» » » Як поставити турбіну?

Як поставити турбіну?

Як поставити турбіну?
Як поставити турбіну?

Всі люди різні, є ті, які радіють придбання нового автомобіля, не мріючи про краще, а є інші, які з якихось причин не задоволені задумкою конструкторів і розробників. На допомогу останнім якраз і приходить тюнінг. В першу чергу, автолюбителі прагнуть поліпшити свою машину не в плані зовнішності, а в плані технічних характеристик. Зокрема, кожен другий думає, як поставити турбіну і збільшити при цьому потужність свого залізного коня в рази.

Як поставити турбіну самостійно

Сама по собі турбіна являє собою механізм, який подає значний обсяг повітря в циліндри мотора, перетворюючи в енергію відпрацьовані гази. Якщо ви вирішили довести автомобіль «до розуму» своїми силами, то будьте готові до копіткої і неспішної роботі, щонайменша помилка і доведеться міняти весь двигун.

Отже, для початку переконайтеся, що з турбіною все в порядку. Вона повинна бути чистою, без сміття та іншого бруду. Особливо важливо перевірити канал подачі масла, адже саме воно змусить турбіну працювати в повну силу. Вибирайте тільки армовані шланги і трубки із сталі.

Якщо ваш автомобіль обладнаний атмосферним двигуном, то для досягнення найбільшого ефекту вам необхідно буде закріпити турбіну потрійними фіксаторами в місці розташування датчиків масла. В іншому випадку, буде відбуватися постійне зниження тиску, що призведе до поломки двигуна і його дорогої заміни.



Також важливо буде попередньо поміняти все масло і прочистити фільтри - масляний і повітряний. А потім, після установки турбіни прогнати під тиском це масло через обладнання. Слідкуйте, щоб подають отвори розташовувалися зверху і припиняйте процедуру, коли масло потече з зливного отвору.

Отже, тепер можна запускати двигун, краще для початку стартером, від`єднавши всі дроти під високою напругою, щоб прогнати масло по всій магістралі. Потім поверніть на місце проведення й «поганяйте» мотор хвилин десять на холостому ходу, кілька разів прогрійте до звичайної температури експлуатації автомобіля і остудіть.

Чи правильно встановлена турбіна

Якщо все зроблено правильно, то після такого, як зараз прийнято говорити, апгрейда ваш залізний мустанг додасть в потужності до тридцяти-сорока відсотків. А якщо ви заодно зробите заміну свічок, форсунок і паливного насоса, то сміливо можете приплюсувати до підсумку ще відсотків п`ять.

Насправді, звичайно, установка турбіни не така легка справа, як здається. Якщо ви не впевнені, що вам вистачить навичок і досвіду, краще віддайте автомобіль в руки професіоналів в автомайстерні або автоательє зі спеціалізацією на тюнінгу. Інакше виправлення помилок може влетіти вам в копієчку. Наочним посібником стане відеоролик в Інтернеті.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!