» » » Як відключити автоматичне оновлення?

Як відключити автоматичне оновлення?

Як відключити автоматичне оновлення?
Як відключити автоматичне оновлення?

Багато власників персональних комп`ютерів володіють ними на рівні користувачів, абсолютно не замислюючись про працездатність "заліза" і не звертаючи уваги на те, що саме комп`ютер встановлює без їхнього відома. В результаті з часом це призводить до некоректної роботи операційної системи, а також до прикрих негараздів, при яких знайдене в Мережі безкоштовне програмне забезпечення перестає працювати. Це відбувається через те, що розробники вживають заходів і блокують лазівки, що дозволяють використовувати ПО без покупки ліцензії.

Для того щоб ваш комп`ютер не просідав в швидкодії, в цій статті ми розповімо, як відключити автоматичне оновлення windows (найбільш популярною ОС) версій 7 і 8.

Прибираємо автоматичне оновлення Windows 7

Отже, основних причин для того, щоб відключити автоматичне оновлення, всього три:

  • завантаженість Інтернет-каналу;
  • "Засмічення" операційної системи;
  • блокування неліцензійного ПЗ.

Їх цілком достатньо, щоб відмовитися від нових системних файлів, які пропонує завантажити Центр Оновлення, або хоча б налаштувати вибіркову установку.

Відключити автоматичне оновлення windows 7 можна за допомогою наступних дій:

  1. Клацаємо по значку "Комп`ютер" правою кнопкою миші - Властивості. В оновлення windowsвкладці в лівому нижньому кутку знаходимо посилання "Центр оновлення Windows";
  2. У лівому меню третьої посиланням зверху буде "Налаштування параметрів", натиснувши на яку, ви зможете задати потрібні налаштування;
  3. У випадаючому меню "Важливі оновлення" вибираєте варіант, який вам підходить (для відключення слід вибрати пункт "Не перевіряти наявність оновлень"). Також прибираємо галочки у всіх полях, які розташовані нижче.


Зайти в даний меню можна також трохи іншим шляхом: Пуск - Панель Управління - Перевірка Стани комп`ютера - Windows Update.

Блокування оновлень в Windows 8

Так як багато користувачів вважають за краще йти в ногу з часом, то питання про відключення поновлення в 8-ке стає також актуальним.

Щоб відключити автоматичне оновлення windows 8, скористайтеся одним з наведених нижче способів:

  1. Наведенням миші на правий нижній кут викликаємо меню і вводимо в вікно пошуку фразу "вимкнути автоматичне оновлення". Як тільки оновлення Windowsсистема знайде збіг, то в лівому меню у вас з`явиться відповідний значок, на який необхідно натиснути і в графі "Важливі оновлення" слід вибрати пункт "Не перевіряти ...";
  2. Ви також можете скористатися панеллю керування. Для цього наберіть в тому ж вікні пошуку словосполучення "Панель управління" і виберіть значок в лівому меню. Далі процедура відключення ідентична з windows 7 (дивіться вище).

Для ознайомлення з подібною інструкцією до Windows XP читайте статтю Як відключити оновлення Windows.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!