» » » Як оновити програмне забезпечення?

Як оновити програмне забезпечення?

Як оновити програмне забезпечення?

Щодня, користуючись комп`ютером, ми задіємо в своїх цілях десятки програм, необхідних для зручності і прискорення нашої роботи, а також для розваги. Всі вони пишуться в свою чергу звичайними людьми і можуть містити в собі десятки помилок, які або явно позначаються на їх роботі ( «глюки ПО»), або абсолютно непомітні для кінцевого користувача, але можуть гальмувати роботу програми або створювати зайвий «сміття» ( « баги ПО »). У зв`язку з цим після випуску будь-якого програмного забезпечення і виявлення помилок, розробники випускають до нього оновлення. Вони служать для «заплатки» існуючих помилок і внесення додаткового, нового, функціоналу в ПО.

У різних операційних системах функції оновлення програмного забезпечення реалізовані по-різному. Тепер давайте дізнаємося, як оновити програмне забезпечення в них.

Оновлення ПО в Windows

Для того щоб оновити всі ПО надається компанією Microsoft, також як і саму операційну систему, досить перейти в меню «Пуск» і в розділі «Всі програми» вибрати «Центр оновлення Windows». Після цього потрібно натиснути «Пошук оновлень», вибрати необхідні оновлення і натиснути «ОК».



У разі поновлення стороннього ПО все трохи складніше. Справа в тому, що магазин додатків з автоматичним оновлень всіх встановлених (куплених) додатків з`явився тільки в Windows 8. Та й то список програм, які там можна знайти дуже мізерний. Для того щоб оновити всі ПО по-старому в Windows 7 і Windows XP можна опустити досить просто: відкрити розділ «Установка і видалення програм» (Windows XP) або «Програми та засоби» (Windows 7), тут буде представлений список всіх встановлених програм і їхньою версією. Тепер потрібно завантажити з сайтів розробників інсталятори нових версій ваших встановлених у вас програм, після чого по черзі запускати їх і виконувати всі їх інструкції. Ще існують програми для автоматичного оновлення всього ПО на комп`ютері, але вони дуже не досконалі і викликають багато проблем після своєї роботи.

Оновлення ПО в Linux

Якщо ви не знаєте, як оновити програмне забезпечення комп`ютера, не переживайте, все гранично просто. Будь-яке стороннє ПО також як і системне оновлюється через вбудований центр оновлень. Кожна програма прописує під час установки свої репозиторії, на яких розробники постійно викладають поновлення. Вам достатньо лише відкрити «Менеджер оновлень» і натиснути кнопку «Пошук». Після того як відобразиться список оновлень, виберіть необхідні і натисніть кнопку «Встановити». Після цього введіть свій пароль. Готово!



Увага, тільки СЬОГОДНІ!