Як оновити 1с?

Як оновити 1с?

Останнім часом почали широко розвиватися IT-технології та програми, які служать для забезпечення нормальної швидкості роботи певних галузей.

1C - програма, призначена для того, щоб кожен бажаючий міг керувати покупками, продажами, бухгалтерією та іншими процесами. Сама остання встановлена платформа - 8.3. Програму потрібно оновити, але не завжди це можна зробити швидко і просто, коли не розбирається в оновленнях систем.

Підготовчі роботи перед оновленням

  1. Потрібно зробити резервну копію інформації (якщо в автоматичному режимі є в наявності така функція).
  2. Далі варто приділити велику увагу внесенню поправок і тестування інформаційної бази.


Після виконання цих дій можна сміливо приступати до оновлення. В оновлення потребують усі версії програми, встановлені раніше версії 83. Можуть виникнути проблеми з переходом з 77 на 83 версію, адже пропускається частина оновлень. Простіше оновити з 82 до 83. У будь-якому випадку, оновлення проходить по одній схемі.

Способи відновлення конфігурації

  • Установка шаблона оновлення та подальше оновлення;
  • Оновлення типової конфігурації файловим способом;
  • Оновлення з використанням офіційного сайту users.v8.1c.ru, разом зі скачуванням самої програми.

Для базової версії характерні тільки 2 способи, при цьому програма працює злагоджено, і працездатність комп`ютера не залежить від використання програмного забезпечення.

Оновлення 1С платформи за шаблоном

  1. Завантажуємо файли і разархивируем їх у зручний місце (найчастіше «Робочий стіл»), де файл буде «під рукою».
  2. Відкриваємо архів і там знаходимо файл setup.exe, запускаємо його. На більшості комп`ютерів антивірус блокує цей файл в зв`язку з тим, що в нього вбудовано програмне забезпечення, яке дозволяє автоматично оновлювати систему. Перед установкою тимчасово відключаємо антивірусну систему, в іншому випадку нічого не вийде.
  3. Натискаємо «Далі».
  4. Вибираємо шлях для установки оновлень. Якщо файли головною програми встановлені на диску «C», то і поновлення потрібно встановити в відповідну папку для подальшої сумісності. Зазвичай програма автоматично пропонує найбільш вірний варіант місця для розміщення поновлення, але це не завжди так.
  5. Встановлюємо каталог шаблонів за замовчуванням, адже потім після повного оновлення можна видалити зайве. Якщо проводиться первинний запуск програми, переконайтеся, що встановлюється ПО має доступ до всього каталогу шаблонів, тому запускаємо 1C.exe.
  6. У вікні вибираємо пункт «Налаштування діалогу запуску» і клікаєм по ньому. Перевіряємо наявність каталогу. Після перевірки продовжуємо установку натисненням «Далі».
  7. Після закінчення установки натискаємо «Готово». Оновлений шаблон готовий до роботи на вашому Windows.

Оновлення конфігурацій способом файлової системи

  1. Запускаємо програму 1С та наживаємо «Конфігуратор» (в спрощеному режимі запуску). В даному елементі програми потрібно дізнатися реліз 1С програми, наслідком натискання «Довідка про програму» (інформація про версії програмного забезпечення). Тут беремо інформацію про версії файлової системи і релізі (зазвичай це 2.0.37.8).
  2. Оновлюємо програму за допомогою конфігуратора, натиснувши клавішу «Відкрити конфігуратор». У вікні, в правому верхньому куті, навпроти назви конфігурації розташовується значок «Замок». Він пояснює, що дана програма відноситься до ряду типових. При відсутності такого значка можна вносити неодноразові зміни в програму.

етапи поновлення

  1. Для початку оновлюємо конфігурацію ( «Конфігурація»> «Підтримка»);
  2. Прибираємо галочку в останньому рядку представленого переліку, де йдеться про пошук поновлення в Інтернеті;
  3. В каталозі вибираємо оновлення, виділене жирним шрифтом, щоб програма змогла працювати в штатному режимі.
  4. Кількома «Готово». Перевіряємо версію оновлення і працездатність програми, щоб файли не були пошкоджені і не довелося запускати резервну копію програми.

Оновлення з використанням офіційно сайту

  1. Проходимо реєстрацію на сайті за встановленою формою, приймаючи запропонований договір на обслуговування і правила реєстрації. Так ви отримаєте пару логін / пароль для доступу до сайту і здійсніть підписку на ІТС.
  2. Виробляємо скачування з сайту дистрибутива поновлення.
  3. Виробляємо установку, ввівши логін / пароль і давши згоду на всі запропоновані маніпуляції. Решта етапи проходять в автоматичному режимі, як і оновлення конфігурацій. При скачуванні базової версії підписка на ІТС не знадобиться.


При правильному виконанні запропонованих операцій програма буде справно працювати і виконувати властиві їй функції.

Конфігурація 1С: Бухгалтерія

Конфігурація 1С: Бухгалтерія версії 8.3 оновлюється таким же чином, як і 1С: Підприємство. Зробити це можна на офіційному сайті або будь-яким іншим із запропонованих вище способів.

Оновлення зазвичай потрібно в наступних випадках:

  1. Виникнення помилок в програмі;
  2. Вихід нових регламентів, що стосуються звітності на підприємстві;
  3. Внесення поправок або змін до чинного законодавства.

Навіть якщо не відбулося нічого з перерахованого вище переліку, слід виробляти оновлення при виході кожної нової версії. Адже ви можете і не знати про вступ нового законодавства в законну силу. Зазвичай оновлені версії можуть полегшити роботу будь-якого фахівця.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!