» » » Як відкрити кришку планшета?

Як відкрити кришку планшета?

Як відкрити кришку планшета?
Як відкрити кришку планшета?

Багато планшети зовні справляють враження монолітності. Не видно ніяких засувок або винятково, тільки різні роз`єми і кнопки. Зрозуміло, що це оманливе враження, але, тим не менш, розібратися самостійно, як відкрити кришку планшета непросто. Зустрітися з нашими рекомендаціями, і ви зможете зробити це.

Перш, ніж приступити до розбирання планшета, необхідно подумати, чи є в цьому необхідність. Якщо ви не володієте навичками роботи з електронікою, краще відразу віднесіть свій девайс до фахівця. Ви навряд чи зможете вирішити проблему, а пошкодити що-небудь всередині - легко.

Для багатьох мета знімання кришки - це заміна акумулятора. Але на відміну від ноутбуків і стільникових телефонів, в планшетах він спаяний з материнською платою. Якщо ви вмієте дуже акуратно паяти, можете спробувати розібрати свій девайс. В іншому випадку, цього робити не варто.

відкриваємо кришку



Відкрити задню кришку будь-якого планшета не дуже легко, тому спробуємо розібратися в базових етапах роботи. Якщо ви є власником рідкісної моделі, краще почитати відповідні рекомендації на профільних форумах або ж звернутися за допомогою до фахівця.

Для роботи вам знадобляться:

  • набір викруток, що включає пряму, хрестоподібну, трьох- і шестигранную;
  • гітарний медіатор або пластикова картка;
  • термофен.

Хід роботи

  1. Перш за все, гарненько огляньте планшет. Перед тим, як зняти задню кришку, у багатьох моделей необхідно відкрутити гвинти або відщепнути фіксатори. Фіксатори, швидше за все, ви помітите, а ось шурупи можуть бути заховані під гумовими заглушками. Якщо ви побачите такі, то акуратно підчепити і перевірте, чи немає під ними шурупів.
  2. Шурупи виявлені. Підберіть в своєму наборі викруток відповідну і відкрутіть їх. Якщо є фіксатори, отщелкніте їх.
  3. Тепер починається дуже копітка робота. Потихеньку піддягніть медіатором або пластиковою карткою кришку планшета. Робити це необхідно дуже обережно, щоб не пошкодити тендітні компоненти техніки. У більшості випадків робота по зняттю задньої панелі на цьому і закінчується. Але є і моделі, які важко відкрити.

Труднощі зняття кришки

До апаратів, які важко відкриваються, належить продукція Apple. Планшети такого типу розбираються дуже складно, тому добре подумайте, перед тим, як робити це. У деяких моделей для додаткової фіксації і захисту від несервісного обслуговування, задня панель посаджена на клей. Ось тут нам і стане в нагоді термофен:

  1. Включаємо його і обдувається стики планшета.
  2. Пробуємо зняти задню кришку, підчіплюючи її медіаторами.
  3. Якщо кришка відділяється погано, то в міру просування роботи через кожні 3-4 см залишаємо медіатор між задньою стінкою і екраном. Головне, необхідно пам`ятати, що працювати треба не поспішаючи і акуратно. Тоді все вийде.


Увага, тільки СЬОГОДНІ!