» » » Як розібрати айфон?

Як розібрати айфон?

Як розібрати Айфон?
Як розібрати Айфон?

Як правило, розібрати айфон потрібно в тих випадках, коли з`являється необхідність замінити деякі його деталі. Найчастіше в айфонах замінюють задню кришку, акумулятор, дисплей, а також захисне переднє скло. Подібні поломки зазвичай відбуваються через механічних пошкоджень гаджета, наприклад, в разі якщо він впав, розбивши при цьому переднє або заднє скло. Нерідко пошкоджується і екран (цілком або частково), а батарея перестає утримувати заряд.

Звичайно, іноді люди цікавляться тим, як розібрати айфон просто заради інтересу. Наприклад, це важливо знати майстрам сервісних центрів. Однак розбирати абсолютно справний пристрій, не маючи ніяких навичок в подібній тонкої роботи, не рекомендується, оскільки в цьому випадку великий шанс зламати його. Щоб цього не сталося, скористайтеся нашою інструкцією.

Як розібрати айфон 5: інструкція



Про те, як розібрати айфон 4, можна прочитати в статті Як розібрати iPhone 4. Тим, хто вагається з визначенням моделі айфона, допоможе стаття нашого сайту Як дізнатися який iPhone. А зараз пропонуємо вашій увазі покрокову інструкцію розбору айфона 5.

Для цього знадобиться заздалегідь підготувати наступні інструменти:

  • викрутка «Pentalobe» (потрібно для відкручування гвинтів з п`ятьма пелюстками типу Pentalobe);
  • хрестова викрутка (маленька);
  • м`яка присоска (потрібно для підняття дисплея);
  • пластикова лопатка.


Приступати до роботи потрібно спокійно, працювати не відволікаючись, проявляючи уважність і акуратність. Це важливо, оскільки вартість даного девайса досить висока. Тільки ретельно підготувавшись, можна приступати до процедури розбирання:

  1. Поверхневі гвинти слід відкрутити викруткою «Pentalobe».
  2. Далі слід підняти екран. Зробити це найкраще за допомогою присоски, щоб не подряпати його. Якщо екран не піддається, можна акуратно підчепити його чимось тонким. Детальніше про те, як відкрити айфон можна прочитати в статті на нашому сайті Як відкрити iPhone (айфон).
  3. Відкрутити гвинтики кріплення (захист шлейфів).
  4. Наступним етапом необхідно від`єднати роз`єми антени, а також всі шлейфи, після чого зняти дисплей. Шлейфи - це деталі, які з`єднують фрагменти апарату і використовуються для передачі електронних сигналів. Їх зручно від`єднувати за допомогою пластикової лопатки.
  5. Відкрутити захист шлейфів, яка знаходиться на материнській платі, де може бути встановлений навител (цифровий навігатор).
  6. Відключити і витягнути батарею. Це слід зробити одразу ж, як тільки вийде дістатися до акумулятора. Інакше є можливість отримати удар струмом. Оскільки батарея щільно приєднана до корпусу, її слід відокремити пластикової лопаткою.
  7. Відкрутити два гвинти, якими закріплена камера.
  8. Від`єднати шлейфи мікрофона, динаміка, роз`єму Lighting і виходу на навушники.
  9. Зняти шлейф антени.
  10. Видалити лоток сім-карти (це можна зробити і перед початком розбирання, проте необхідно саме на даному етапі).
  11. Від`єднати шлейфи, що приєднують задню панель до материнської плати (вгорі).
  12. Витягнути материнську плату, відкрутивши кріпить її гвинти. Шлейфи, які заважають цьому, слід від`єднати.
  13. Викрутити два гвинти, на яких тримається камера і зняти камеру з материнської плати.
  14. Зняти вібро, відкрутити три утримують його гвинта.
  15. Біля роз`єму для навушників необхідно відкрутити три гвинти (два з них знаходяться поруч з роз`ємом і один праворуч від нижнього шлейфу).
  16. Витягнути нижній шлейф, відкрутивши чотири останніх гвинта.

З інструкції можна зрозуміти, що розібрати айфон не так просто, тому виробляти розбір будинку без особливої потреби не рекомендується. Якщо ж все вийшло, то знаючи, як розібрати айфон, можна зробити ряд цікавих замін. Наприклад, замінити звичайну батарею на більш ємну - Gold Replacement Battery (спеціальна змінна батарея для iPhone, яку можна придбати в європейських інтернет-магазинах за ціною від 10 $). Можна також поміняти задню кришку на більш оригінальну: металеву, прозору і т. Д. (Кришки для айфонів 4 і 5 також легко можна знайти в інтернет-магазинах). Таким чином, уміння розбирати айфон самостійно допоможе без особливих матеріальних витрат зробити свій гаджет нестандартним.

Навчитися розбирати айфон самостійно цілком реально, якщо виявити належну старанність, акуратність і мати адекватну впевненість в своїх силах.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!