» » » Як підключити 2 підсилювача?

Як підключити 2 підсилювача?

Як підключити 2 підсилювача?
Як підключити 2 підсилювача?

Для підвищення якості звуку музики в автомобілі можна встановити не один, а два підсилювача. При цьому найкраще налаштовувати складові акустичної системи окремо. Наприклад, можна підключити підсилювач до колонок - докладніше про це можна дізнатися в нашій статті Як підключити підсилювач до колонок. Зібравшись підключити два підсилювача, необхідно з`ясувати деякі нюанси.

Правила підключення

Розбираючись, як підключити 2 підсилювача, потрібно знати, що для цього необхідно або пара силових кабелів, які будуть використані для подачі живлення (так найчастіше робиться, якщо додається ще один підсилювач), або ж збільшене перетин (якщо підсилювачі ставляться з «нуля» ).

Важливо знати те, що підсилювачі слід підключати паралельно, а не послідовно. Так якість звуку буде краще. Інформація про те, як підключити підсилювач до автомагнітоли, є в нашій статті - Як підключити підсилювач до магнітоли.

Як підключити підсилювачі: способи

Паралельне підключення: варіант перший

  1. «+» Одного підсилювача треба з`єднати з «+» іншого підсилювача.
  2. До першого підсилювача під`єднується «+» від акумулятора.
  3. Важливо: між акумулятором і першим підсилювачем треба поставити запобіжник. Підключається все також до «+».
  4. «-» Підключаються не на масу, а прямо до акумулятора.

Другий варіант

В даному варіанті підсилювачі будуть підключатися за допомогою двох окремих проводів.

  1. Від «+» акумулятора виходять два дроти, до яких підключаються запобіжники. Чим ближче до акумулятора, тим краще.
  2. До кожного проводу приєднується підсилювач (через «+»).
  3. Кожен окремий провід приєднується до окремої складової - НЧ, ВЧ, СЧ.


Про те, як правильно підключити конденсатор до підсилювача, ви зможете прочитати в нашій статті Як підключити конденсатор до підсилювача.

Однак в цьому випадку може вийти так, що головне пристрій просто не витримає таке споживання струму (яке дають два підсилювача). Тому добре поставити між ними ще й реле (воно може бути як електронним, так і електромагнітним).

Також можуть стати в нагоді відомості про те, як підключити сабвуфер до підсилювача - їх можна знайти в нашій статті Як підключити саб до підсилювача.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!