» » » Як підключити сабвуфер в машину?

Як підключити сабвуфер в машину?

Як підключити сабвуфер в машину?
Як підключити сабвуфер в машину?

Підключення сабвуфера до автомобіля не є трудомістким завданням, при цьому ефект від підключення такого пристрою може порадувати будь-якого автолюбителя. Завдяки сабвуферу можна домогтися якісних басів, а, значить, і зробити акустичну систему машини більш солідною. У цій статті ми розберемо, яким чином можна підключити сабвуфер до автомобіля. Перш за все, розберемося, що для цього знадобиться.

Устаткування для підключення сабвуфера

Для підключення будь-якого сабвуфера, вам знадобиться придбати:

  1. Підсилювач від двох каналів і вище.
  2. Провід з запобіжником. Бажано, щоб вони були в захисній оболонці, що не перетреться в процесі експлуатації (гофра). Довжина проводів буде залежати від конкретної моделі вашого автомобіля.
  3. Також вам знадобляться дроти-тюльпани для підключення до магнітоли і до підсилювача. До потрібно ним придбати комплект проводів, в якій можна буде підключатися від підсилювача до сабвуфера.

Тепер розглянемо, де краще встановлювати сабвуфер.

Місця для установки сабвуфера



Ми розглянемо три типи автомобілів, для яких найбільш підходящими будуть різні місця для установки сабвуфера.

  1. У разі седана найбільш оптимальним місцем для установки сабвуфера буде задня полку. При цьому під час установки сабвуфера необхідно обов`язково переконатися в тому, щоб дифузор низькочастотного динаміка не був закритий, інакше добитися високої якості звуку буде неможливо.
  2. У випадку з автомобілем типу хетчбек можна встановити динамік в багажнику.
  3. Для позашляховика і кросовера установку сабвуфера можна також зробити в багажному відділенні. Причому краще розташовувати його в середині.

прокладка кабелів



Перед тим, як проводити встановлення сабвуфера і підключення проводів, обов`язково переконайтеся в тому, що провід негативної клеми акумулятора від`єднаний, інакше є ризик короткого замикання, також заздалегідь слід подумати про те, де буде встановлений запобіжник. Закріплювати запобіжник рекомендується за допомогою гвинта.

  1. Далі необхідно знайти місця, де будуть проведені дроти для підключення сабвуфера. Після знайдіть провід живлення і підключіть його до запобіжника. Фахівці рекомендують підключати дроти таким чином, щоб вони проходили по краю салону.
  2. Також під час прокладання проводів рекомендується проводити демонтаж задніх сидінь. Кабелі потрібно підключати на sab out сабвуфера, проводку дистанційного включення потрібно підключити до виходу rmt. Зверніть увагу, що прокладка даних проводів повинна відбуватися таким чином, щоб не зачіпати дроти живлення.
  3. Нарешті, потрібно підключити дроти живлення на клему підсилювача, потім прикріпити дріт заземлення.
  4. Тепер залишилося підключити плюсової провід підсилювача до акумулятора.
  5. Мінусовій провід можна закріпити на будь-якому надійному кріпленні.
  6. Провід від акумулятора можна протягнути серед гумових втулок поруч з тросом зчеплення.

Можна перевіряти якість звучання. Якщо в процесі роботи ви чуєте, що сабвуфер видає хрипи, не варто відразу ж підозрювати його в неякісному виконанні і повертати в магазин. Справа в тому, що у будь-якого сабвуфера є період розігріву, який може становити від 2 до 8 годин. Протягом цього періоду характерними рисами роботи будь-якого сабвуфера можуть бути хрипи і сопіння. Не рекомендується використовувати сабвуфер відразу ж на повну потужність, так як це може призвести до збою в його роботі.

Коли ви будете здійснювати знімання магнітоли та інших елементів, використовуйте спеціальні знімачі, які представляють собою ключі різного призначення.

Ми рекомендуємо прочитати корисні статті по темі. У них ви знайдете інформацію про те, як можна підключити, налаштувати і підібрати сабвуфер.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!