» » » Як підключити сабвуфер в машині?

Як підключити сабвуфер в машині?

Як підключити сабвуфер в машині?
Як підключити сабвуфер в машині?

Всі автомобілі до седана «D» класу сабвуферамі не додавати до. А адже велика кількість автовласників - любителі музики, особливо молодь. Їм важливо, щоб вона звучала якісно. Тому питання, як підключити сабвуфер в машині, варто сьогодні актуально.

Стаціонарна аудіосистема, встановлена в автомобілі, не дає можливості насолодитися усіма частотами. Динаміками цього не добитися. Особливо це відноситься до низьких частот. Але для того щоб встановити сабвуфер, необхідно певний простір, тому що його частота відтворення - це 60-100 Гц. А низькі частоти в невеликому замкнутому просторі будуть звучати глухо. Ось чому основна маса меломанів встановлює цей пристрій в багажнику. Правда, є інсталяції, які дають можливість встановити сабвуфер в передню панель. Від цього, безумовно, збільшується якість звучання, але з точки зору установки - це дуже складний процес. Тому багато хто віддає перевагу багажнику.

Типи сабвуферів для авто

Всі моделі, які присутні сьогодні на ринку, умовно діляться на дві категорії:

  • Активні.
  • Пасивні.


У конструкції першого виду встановлюється вбудований підсилювач потужності, за допомогою якого знімаються навантаження від низьких частот, що впливають на основний підсилювач звуку. Як доповнення до складу входить і кросовер, за допомогою якого фільтруються ВЧ. Обидва прилади дають можливість узгодити роботу сабвуфера з акустичними системами широкосмугового профілю.

У пасивному варіанті підсилювач потужності відсутня. Тому для нього необхідно купувати його окремо. До того ж підключення сабвуфера пасивного виду проводиться паралельно основним колонок. Таке підключення має негативні сторони: вихідні підсилювачі сильно навантажуються, знижується динамічність звуку і його гучність. На самому приладі відсутні кошти настройки, тому для нього доводиться підшукувати місце, щоб «зловити» баси.

Як підключити сабвуфер в авто



Увага! Перед тим як підключати домашній сабвуфер в машину, необхідно відключити негативну клему акумулятора. Це дасть можливість уникнути короткого замикання.

Наразі проводяться підготовчі процеси:

  1. Монтується запобіжник. Тут важливо вибрати правильне місце його установки. Основна умова - це захист від короткого замикання. Кріплення проводиться гвинтом, тому попередньо доведеться зробити невеликий отвір.
  2. Укладаються дроти. Місце встановлення повинно бути надійним і безпечним. Особливе значення вибору треба приділити в місцях, де проводи будуть проходити через металеві перегородки. Намагайтеся протиснути їх через отвори, де розташовані гумові ущільнювачі.
  3. Провід запобіжника підключається до проводу живлення. Останній прокладається по салону (з краю) автомобіля і під задніми сидіннями.

Тепер необхідно підключити дроти до самого сабвуферу в такій послідовності:

  1. Підключається провід до RCA.
  2. Потім провід до виходу «РМТ» - це дистанційне включення (такий провід зазвичай синього кольору).
  3. Обидва дроти підводяться до підсилювача. Зверніть увагу, що кабель живлення і інші дроти зазвичай проходять по одному каналу. Постарайтеся додатково ізолювати їх, щоб не було неприємностей.
  4. Після прокладки провід живлення підключається до підсилювача. Знайдіть клему «PWR» або «+ 12В».
  5. Підключаються й проведення дистанційного керування до підсилювача.
  6. Обов`язково прилад заземлюється. Для цього використовуйте клему «GND».
  7. Залишається тільки підключити систему акустики до підсилювача.
  8. Можна приєднати акумуляторний провід.

Увага! Дуже важливий момент полягає в тому, що клеми «+» і «-» на сабвуфере повинні бути точно з`єднані з ідентичними клемами на підсилювачі. Цей нюанс один з основних в питанні, як підключити саб.

Тепер можна включити музичний апарат та перевірити, чи все працює. Особливу увагу приділіть якості звуку, і добре чинить цей звук з усіх динаміків. Якщо вас все влаштовує, насолоджуйтеся своєю роботою і музикою.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!