» » » Що таке акселератор?

Що таке акселератор?

Що таке акселератор?

Говорити про те, що таке акселератор, можна в декількох контекстах. Якщо розглядати це питання в загальному контексті, то акселератор - це прискорювач (на латині «accelero» означає «прискорювати»). Можна розглянути детальніше, що означає це слово в різних галузях.

Акселератор: економіка

Якщо ви володієте компанією, вона виробляє сезонну продукцію, яка досить затребувана в зимовий період. Коли продукт стає привабливим, росте і дохід. А значить, ви вносите більше інвестицій у виробництво товару. Ось цей приріст між великим споживанням продукту і вашими інвестиціями у виробництво називається акселератором.

Акселератор: автомобіль

В автомобілі акселератор виступає регулювальником кількості пального, яке впорскується в циліндр двигуна. Цей пристрій відповідає за те, наскільки буде змінюватися (збільшуватися / зменшуватися) кількість обертань валу. Тобто, акселератор впливає безпосередньо на швидкість вашої машини. Чим сильніше натискання на педаль, тим швидше буде переміщатися ваш автомобіль. На питання: «Педаль акселератора - що це?» Можна відповісти, що акселератор - це педаль газу, за допомогою якої машина рухається швидше за рахунок подачі палива в двигун.

Коли ви натискаєте на педаль газу (акселератора), дросель відкривається, тим самим пропускаючи повітря в мотор. Там знаходиться бензин, який при взаємодії з повітрям спалахує, перетворюється в пальне. Чим більше відкривається заслінка, тим більше утворюється пального і надходить в циліндр. Зростає тиск, а значить, і збільшується число обертань (крутний момент). Це і надає велику швидкість авто.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!