» » » Де датчик тиску масла?

Де датчик тиску масла?

Де датчик тиску масла?

Кожен водій знає, що червона маслянка є сигналом про те, що обсяг масла в двигуні є недостатнім, або несправність прихована в системі змащення двигуна. Крім цього, поламаний може бути і сам датчик тиску або ж електропроводка. Але як би там не було, знати, де датчик тиску масла розташований саме в його движку авто, зобов`язаний кожен автовласник.

Справа в тому, для різних моделей машин характерно кілька відмітна розташування датчика тиску масла. І, щоб в разі несправності не хапатися за голову і в паніці перебирати всі можливі варіанти, заздалегідь ознайомтеся з місцем розташування датчика, для швидкого і ефективного усунення неполадок.

Де знаходиться датчик тиску масла

  • На 8-ми клапанному двигуні ВАЗ 2110, 2111 датчик тиску масла розташовується з правого боку движка ближче до щитка, і трохи нижче кришки клапанів. У 16-ти клапанному двигуні ВАЗ 2112 датчик знаходиться на лівій боковині основи підшипників розподільних валів. Більш детально процес заміни і усунення проблем, пов`язаних з датчиком тиску розглянуто на сторінці тут.
  • На MAZDA 626 (GE) датчик знаходиться трохи вище і лівіше самого масляного фільтра. Розпізнати датчик можна і по відходить від нього проводку. Посилання на інструкції по ремонту Mazda і усунення проблем, пов`язаних з датчиком тиску масла знаходяться тут.
  • Керівництво по датчику тиску на Hyundai можна знайти в інструкції з улаштування авто, яка розташована тут.
  • Інформація по датчикам на Ford міститься в інструкції до авто на сторінці тут.


Найчастіше датчик тиску масла коштує на задній стінці двигуна неподалік від фільтра, однак, де стоїть датчик тиску масла на кожній конкретній моделі авто, потрібно уточнювати, наприклад, на сайті фірми-виробника. Але те, що він знаходитися під кришкою двигуна - це точно.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!